Kauniečiai Eurovizijos finalui rengia triuką su gitaromis

Netektis grupės „Sweetness Theory” muzikantams suteikė ryžto

Pradedančiųjų muzikantų „Sweetness Theory” daina „Save me” skambės Eurovizijos nacionalinio dainos konkurso finale. Taip praėjusį šeštadienį nusprendė žiūrovai ir komisija, išklausę 12 grupių ir atlikėjų. „Sweetness Theory” narių – penki, tačiau jų turėjo būti vienu daugiau. Šios roko grupės lyderio Artūro Bulotos brolis Donatas vasarą mirė.

Pagausėjo gerbėjų ir lankytojų

„TV ekranai turi masių pritraukimo galią. Eurovizija – tai pats tikriausias startas tada, kai turi ką parodyti. Kitu atveju sau tik pakenksi”, – sakė „Sweetness Theory” narys Artūras Bulota. Pasak jo, muzikantų tikslas – kad po konkurso žmonės, išgirdę „Sweetness Theory” pavadinimą neklausinėtų, kokia tai grupė.

„Man vis dar sunku patikėti tuo, kas vyksta. Nebespėju sekti tos informacijos, kuri yra skleidžiama apie mus internete: tūkstančiai palaikančių komentarų, tūkstančiai mus radusių ir tūkstančiai, kuriems esame svarbūs. Esam labai laimingi ir tikrai išgyvename nepaprastą jausmą, kai esi įvertinamas”, – teigė A.Bulota, Vytauto Didžiojo universiteto Katalikų teologijos fakulteto antrakursis. Po sėkmingo kauniečių pasirodymo jų grupės tinklalapio lankytojų padaugėjo dešimteriopai.

Nevykęs įrašas

Dalyvavimą Eurovizijoje „Sweetness Theory” pradėjo nekaip. „Pasidarėme tragišką įrašą. Jį išsiuntėme organizatoriams”, – neslėpė A.Bulota. Viltis praslysti per organizatorių filtrą tada, kai buvo pakviesti į perklausą. „Žinojom, kad toliau praeisim, nes pamatėm, kas dar atėjo į perklausą”, – didelės konkurencijos neįžvelgė vaikinas.

Peržiūra „Sweetness Theory” nariams buvo į naudą. „Pasitempėm, atsirado kitoks požiūris į muziką”, – pastebėjo grupės vokalistas Šarūnas Kramilius.

Nebevėluojat į repeticijas? „Tą mes bandom įgyvendinti jau seniai”, – juokėsi ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto pirmakursis. Pasak jo, grupės nariai pradėjo repetuoti kiekvieną dieną ir stengiasi nepraleisti nė vienos repeticijos.

Vaikščiojantis radijas

Šarūnas yra savamokslis muzikantas. „Dainavimo niekur nesimokiau.

Dainuoti pradėjau nuo vienuolikos metų su draugu. Sėdėdavom namie ir dainuodavom. Po to mane praminė vaikščiojančiu radiju, nes visur dainuodavau”, – pasakojo Š.Kramilius.

Bedainuodamas jis nusprendė, kad prie balso reikia instrumento. „Bandžiau barškinti klavišiniais. Draugas turėjo gitarą. Nusprendžiau, kad neblogai būtų išmokti ja groti”, – kalbėjo studentas. Tačiau prisijungęs prie „Sweetness Theory” jis nusprendė gitarą padėti atokiau ir tik dainuoti.

Moksleivis ir studentai

„Sweetness Theory” eurovizinės dainos žodžių autoriai – Šarūnas ir Artūras, muziką kūrė visi grupės nariai drauge. Bendras kūrybinis procesas vyko sklandžiai, nepaisant, kad visi jie yra labai skirtingi. Kuo kuris labiausiai išsiskiria?

Šarūnas skiria daugiausiai dėmesio mokslams. „Tėvai labai apsidžiaugs, kai tai perskaitys”, – juokėsi A.Bulota. „Jei gerai mokaisi, gauni nuolaidą mokesčiui už mokslą”, – aiškino Š.Kramilius. Eurovizijos perklausa ir „žaliųjų”, kuriems buvo priskirti „Sweetness Theory”, atrankos turas vyko egzaminų sesijos metu, tačiau tai Šarūno pažymiams nepakenkė. „Prieš egzaminus nesimokiau. Mokiausi viso semestro metu”, – sakė studentas.

Bosine gitara grojantis Vilius Vainilavičius yra vienintelis grupėje moksleivis. „Giliai širdyje tikėjau, kad pakliūsime į finalą. Kažkas kuždėjo, kad dar grįšiu į tą sceną. Esu devintame danguje”, – kalbėjo „Varpo” gimnazijos dešimtokas.

Būgnininkas Laimis Staršelskis pardavinėja prabangias mašinas ir studijuoja Lietuvos veterinarijos akademijoje, kur grupė repetuoja. Jis yra emocionaliausias iš visų penkių. Gitara grojantis Kauno technologijos universiteto pirmakursis, pasirinkęs architektūros studijas, Pavelas Balbatunovas atvirkščiai – yra pats santūriausias, tačiau ir pats stilingiausias. „Artūras – turtingiausias”, – diktavo Šarūnas. „Nerašykit taip”, – tildė grupės draugą A.Bulota.

Jis ne tik studijuoja, bet ir vadovauja reklamos agentūrai. Katalikų teologijos mokslus pasirinko dėl filosofijos ir psichologijos disciplinų.

Reikėjo apkarpyti dainą

Dabar „Sweetness Theory” tobulina dainos aranžuotę, kaip patarė komisijos nariai. „Pasirodymo per finalą metu scenoje šunų tikrai nebus. Bus daugiau sinchrono, stengsimės išnaudoti scenos erdvę”, – pasakojo Artūras. Vaikinai planuoja šią savaitę baigti eurovizinės dainos „Save Me” įrašus ir kitą savaitę ją bus galima rasti „Sweetness Theory” interneto puslapyje adresu www.sweetnesstheory.com.

Tobulinti dainą prireikė todėl, kad per atranką į Eurovizijos nacionalinės atrankos finalą, iki tiesioginio eterio likus valandai, vaikinams renginio režisierė pranešė, kad jų daina – per ilga. Nieko kito neliko, kaip nukirpti dalį dainos pradžios ir pabaigos.

Televizijos žiūrovai nepamatė Artūro triuko su gitara. „Per finalą taip padarysime visi. Dabar repetuojame. Bet va, ką tai kainuoja”, – parodė gitaros diržo nubrozdinimus ant kaklo Artūras.

Neteko brolio

Prieš daugiau kaip pusmetį „Sweet Theory” grojo tik Laimis, Pavelas, Artūras ir trejais metais jaunesnis jo brolis Donatas. Tačiau vasarą jie teliko trise. Donatas ligoninėje užgeso nuo plaučių vėžio. „Jį operavo prieš trejus metus. Sakė, kad viskas gerai. Vėliau vasaras mes leisdavome labai aktyviai, pavyzdžiui, plaukdavome per ežerą. Reikėtų būti paranojiku, kad būtum įtaręs, jog liga atsinaujino. Bet dabar, kai viską prisimenu, buvo tam tikrų ženklų. Donatas gana greitai pavargdavo”, – kalbėjo A.Bulota. Jis su broliu turėjo begalę bendrų planų.

Palaidoję brolį ir draugą „Sweet Theory” mėnesiui išsiskirstė. Vėliau per kelias savaites grupė iš dueto virto penketuku. „Jei ne dabar – tai niekad”, – nusprendė skaudžią netektį patyręs Artūras ir, jo žodžiais, nėrė žemyn galva. Vaikino gyvenime įvyko daug pokyčių, pradedant tuo, kad pakeitė darbą. Ryžtu keistis ir judėti pirmyn užsikrėtė ir kiti grupės nariai.

Artūrui iki šiol yra įstrigę aplinkinių žodžiai, išgirsti vos pradėjus muzikinę karjerą: „Jūsų niekas neklausys.”

Surinko tiek pat taškų, bet nepateko

Į finalą taip pat pateko „Slapjack”, „Sweetness Theory”, „Mini-me” ir „Barbė-Q”, surinkusi tiek pat taškų kaip ir „Alien Run Amuck”. Iš pradžių šiai grupei ir buvo atiduota vieta tolesniame konkurso etape. Tačiau vėliau pirmenybė atiduota „Barbė-Q”, sulaukusiai daugiau žiūrovų palaikymo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , , , , , .

2 atsiliepimai į "Kauniečiai Eurovizijos finalui rengia triuką su gitaromis"

  1. Ignas

    Matydamas šiuos žmones Eurovizijos finale tik dar kartą įsitikinu kokios vis dėl to gitaros pamokos naudingos. Puiki motyvacija besimokantiems.

  2. Renata

    Tikri šaunuoliai. Tikiuosi ir mano berniukas nemes grojimo gitara ir toliau tęs mokslus http://www.modernimuzikosstudija.lt/. Gal kada ir apie jį sukurs straipsnį 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.