Metų tolerantiškiausias žmogus tapo ir Lietuvos šviesuoliu

Filosofui, Vytauto Didžiojo universiteto Politikos mokslų ir diplomatijos instituto direktoriui, Lietuvos televizijos laidos „Be pykčio” vedėjui, „Klaipėdos” laikraščio apžvalgininkui, profesoriui Leonidui Donskiui savaitgalį buvo įteiktas Metų tolerancijos prizas.

Tolerantiškiausią metų žmogų renka „Klaipėdos” žurnalistai. Pirmuoju tolerantiškiausiu žmogumi tapo Seimo narys Vaclavas Stankevičius, kuris buvo pagerbtas pernai lapkritį per 60-ąjį laikraščio „Klaipėda” gimtadienį.

Beje, lapkričio 16 – Tarptautinė tolerancijos diena.

Tolerancijos prizo, skulptūros „Sparnai”, autorius – dailininkas Vytautas Karčiauskas.

Menininkas, pastebėjęs, jog šiandienos gyvenime daug nervingumo ir arogancijos, pykčio ir nepakantumo, prieš porą metų apdovanojo „Klaipėdos” dienraštį, kaip tolerantiškiausią spaudos leidinį.

Dienraščio redakcija ir V.Karčiauskas nusprendė kasmet rinkti Metų tolerantiškiausią žmogų.

„Sparnai – polėkis. Jei su viena koja dar gali judėti, tai su vienu sparnu nepaskrisi. Tolerancijai reikia dviejų sparnų, tai yra ne monologo, o dialogo”, – paaiškino savo skulptūros idėją menininkas.

Šeštadienį tolerancijos prizas L.Donskiui buvo įteiktas galerijoje „Pėda”.

Laikraščio „Klaipėda” vyriausiasis redaktorius Valdemaras Puodžiūnas sakė: „Paradoksas – kuo daugiau pasaulyje civilizacijos, tuo daugiau absurdo. Gerai, kad turime šviesuolių, kurie, gindami tikrąsias vertybes, padaro gyvenimą prasmingą”.

„Tolerancija – atvirumas dialogui ir drąsa klysti. Tu gali būti ir neteisus, bet svarbiausia, kad nemeluotumei pats sau.

Turėtumei drąsos kritikuoti, neįžeisdamas pašnekovo, ir būti atviru jo atsakymui”, – sakė profesorius L.Donskis.

Jis tvirtino, kad Metų tolerantiškiausio žmogaus vardas yra geriausia ir didžiausia dovana, kurią jis galėjo gauti iš savo gimtojo miesto.

Praėjusių metų tolerantiškiausias žmogus Vaclavas Stankevičius mano, kad po kelerių metų teks kurti tolerantiškiausių žmonių klubą.

Tokių žmonių nuomonė gali būti labai svarbi, sprendžiant visuomenės problemas.

Ne vien tik Klaipėdoje šiemet pagerbtas profesorius. Kasmetėje Lietuvos televizijos akcijoje „Daugiau saulės, daugiau šviesos” L.Donskis pelnė šalies Šviesuolio vardą. Tai lėmė televizijos žiūrovų simpatijos.

Šviesuoliai buvo pagerbti Kauno muzikiniame teatre. Vakar ceremoniją rodė Lietuvos televizija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.