Skęstantis visureigis grasino mirtimi

Panevėžietei 29 metų Solveigai Skaudienei jau mėnesį nepavyksta susitarti su draudikais, kad šie atlygintų nuostolius, kuriuos moteris patyrė, kai jos automobilis „Nissan Terrano”, nuvažiavęs nuo kelto, įkrito į Nemuną ir nuskendo.

Automobilį vėliau pavyko iškelti iš upės, tačiau, pasak savininkės, jis liko nebetinkamas naudoti.

„Nissan Terrano” po įvykio apžiūrėję ekspertai nustatė, kad jo dabartinė vertė – vos 3 tūkstančiai litų. Jų teigimu, kam nors tinkamas dabar tėra tik automobilio kėbulas, o visa elektroninė įranga, variklis bei kiti agregatai – vandens sugadinti.

Moteris teigia patyrusi 11 tūkstančių 800 litų nuostolį, bet draudimo bendrovė, kurioje S.Skaudienė prieš mėnesį iki nelaimės pirktą „Nissan Terrano” buvo apdraudusi „Kasko” draudimu, pinigų nemoka ir nenori įvykio pripažinti draudiminiu.

Draudikai S.Skaudienę paragino kreiptis į policiją. Panevėžietė šią savaitę taip ir padarė – pranešė Kauno rajono policijai apie rugpjūčio 5 dieną įvykusią nelaimę.

Rugpjūtį Panevėžio visureigių klubas „Viesulas bastūnas” savo nariams ir prijaučiantiems žmonėms surengė kelionę po Dzūkiją. Panašias keliones po Lietuvą klubas organizuoja kasmet.

Kaip „Panevėžio rytui” pasakojo šio klubo prezidentas Audrius Sutkus, tąkart į kelionę susirengė 23 visureigių ekipažai.

Nemuną ties Vilkijos miesteliu keliautojams teko įveikti keltu „Vilkynė”.

Į kitą krantą jau buvo perkelta dalis grupės visureigių, kai įvyko nelaimė. Keltui priplaukus prie kranto, pirmasis visureigis nuvažiavo nuo kelto į vandenį ir sėkmingai pasiekė sausumą. Paskui jį savo nisanu pajudėjo S.Skaudienė.

Tačiau nepritvirtinta „Vilkynė” staiga ėmė tolti nuo kranto. Moters visureigis nuvažiavo į vandenį, tačiau jau buvo per gilu ir jį srovė ėmė nešti upe tolyn.

Pradėjusiame grimzti automobilyje tarsi spąstuose atsidūrė vairuotoja, jos suaugusi bendrakeleivė ir trys mergaitės – dvi A.Sutkaus dukterys ir krikšto dukra.

„Nors mus išgelbėjo per 12 sekundžių, tas laikas labai prailgo, atrodė, kad prabėgo apie 10 minučių”, – pasakojo „Panevėžio rytui” S.Skaudienė.

Gelbėti moterų ir mergaičių, kurių jauniausiai – vos 6 metai, puolė maždaug 10 visureigiais keliavusių vyrų.

Tuo tarpu kelte bei jį prilaikančiame kateryje dirbę žmonės į viską, kas vyksta, žiūrėjo nesikišdami iš saugaus atstumo, gerokai nuplaukę nuo kranto.

S.Skaudienė spėja, kad jie iš pradžių net nesuprato, kad nisanas atsidūrė pavojuje. Pirmasis iš kelto išvažiavęs visureigis krantą pasiekė saugiai, nors jam taip pat teko įvažiuoti į vandenį. Tačiau kai nuo kelto denio nuožulniu nuvažiavimu ėmė leistis S.Skaudienės automobilis, keltas kažkodėl paplaukė atgal ir visureigis atsidūrė gerokai giliau.

Galbūt galingam automobiliui būtų pavykę išvažiuoti į krantą, tačiau apsemtas vandens užgeso variklis, o stipri srovė jį ėmė nešti gilyn ir versti ant šono.

Bene pirmasis pavojų pastebėjo ne vieneriose visureigių varžybose dalyvavęs ir po pelkes su jais taškęsis A.Sutkus.

Tuomet vyrai ir puolė į vandenį – vieni užkabino automobilį trosu, kad jo nenuneštų upe tolyn, kiti, šiaip ne taip atidarę dureles, ėmė traukti vaikus ir moteris lauk.

Paskutinė išlindusi iš visureigio ir draugų nutempta į krantą vairuotoja prarado sąmonę. Kadangi gelbėtojų mobilieji telefonai buvo sušlapę, jie tik po ilgų raginimų priprašė greitąją iškviesti kelto darbuotojų.

Dar valanda praėjo, kol medikai atvyko iš Kauno. Po jų suteiktos pagalbos S.Skaudienė atsigavo.

Kai jau žmonės buvo išgelbėti, keliautojai pasirūpino ir „Nissan Terrano”. Paaiškėjo, kad jis nuskendo gana gilioje vietoje – ant stogo užsikabarojusiam vyrui vandens dar buvo iki pusiaujo.

Palikę nebevažiuojantį „skenduolį” pas vietos gyventojus, panevėžiečiai tęsė kelionę. Kartu su jais važiavo ir S.Skaudienė, nors medikai ir siūlė ją paguldyti į Kauno klinikas.

Moteris sakė supratusi, kad jai lengviau bus atsigauti nuo patirto streso su ją palaikančiais draugais nei vienui vienai atsidūrus ligoninės palatoje.

A.Sutkaus nuomone, nelaimė įvyko dėl netikusios kelto „Vilkynė” konstrukcijos. Šis savadarbis keltas, per Nemuną plukdantis automobilius ir žmones, neturi variklio, o priplaukęs prie kranto nėra pritvirtinamas.

„Tai ne keltas, bet kažkokia parodija”, – sakė „Viesulo bastūno” vadovas.

Rasa Stundžienė

„Panevėžio balsas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Skęstantis visureigis grasino mirtimi"

  1. Pingback: Istorija: prieš septynerius metus Nemune nuskendo iš kelto važiavęs visureigis | Įkrauk 15min.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.