Žymos archyvas: sultis

Raudonieji serbentai grįžta

Šios uogos – natūralus vertingas produktas. Raudonuosiuose serbentuose yra nemaža vitamino C, kalio, fosforo, o karotino daugiau nei juoduosiuose serbentuose. Šie serbentai gerina žarnyno veiklą, žadina apetitą, vartojami nuo ilgalaikio vidurių užkietėjimo, o uogų sultys … Skaityti toliau

Įtarimus sukėlusios sultys jau išgertos

Latviai tikina, kad nepriklausomi tyrimai nepatvirtino Lietuvoje gautų rezultatų Rausvųjų greipfrutų sultyse „Cido” aptiktas 4 kartus leistiną normą viršijantis patulino (mikrogrybų išskiriama medžiaga) kiekis. Taip buvo teigiama ištyrus vienintelį sulčių pakelį. Vakar gauta Latvijoje atlikto … Skaityti toliau

Latviškose sultys rasta pavojinga sveikatai medžiaga

Rausvosiose greipfrutų sultyse „Cido” aptiktas 4 kartus leistiną normą viršijantis patulino (grybelio išskiriama medžiaga) kiekis. Telšių apskrities valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) mėginį iš importuotų sulčių ėmė vykdydama Maisto taršos stebėsenos programą. Mėginių tyrimo … Skaityti toliau

Į kovą prieš sodo, daržo ir gėlių kenkėjus

(1)

Ne vienam yra nutikę, kad puikiai augęs augalas staiga nunyko. Kartais dėl to kalta netinkama augalo priežiūra, tačiau dažniau tai kenkėjų darbas. Kokie požymiai rodo, kad augalą pažeidė būtent šis kenkėjas? Pateikiame pagrindines apsaugos priemones. … Skaityti toliau