Žymos archyvas: skonius

Per skonį ir aromatą – į optimizmą ir sveikatą

Neatskiriama ajurvedos, seniausio pasaulyje sveikos gyvensenos mokslo, atkeliavusio pas mus iš Indijos, dalis – mokymas, kaip tinkamai maitintis. Svarbią vietą mityboje užima prieskoniai. Apie juos – pokalbis su ajurvedos žinovu Žilvinu Užkuraičiu, Krišnos sąmonės bendruomenės … Skaityti toliau

Rūgštingumo jutimas priklauso nuo vieno receptoriaus

Žinduolių juntamas skonis klasifikuojamas į saldų, sūrų, kartų, rūgštų ir umami (natrio glutamato skonis, įprastas kiniškuose išsinešti skirtuose patiekaluose). Iki šio buvo identifikuoti tik saldaus, kartaus ir umami skonių receptoriai. Tris skonius su žinomais receptoriais … Skaityti toliau