Vilniečiai laikosi finalo serijos tradicijų

„Rungtynes laimėjome, nes žymiai daugiau atkovojome kamuolių, tačiau vos nenusižudėme dėl daugybės klaidų”, – taip pirmąją pergalę Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijoje prieš čempionų titulą ginantį Kauno „Žalgirį” apibūdino Vilniaus „Lietuvos ryto” treneris Aleksandras Trifunovičius.

Pirmadienį Vilniuje, „Siemens” arenoje, prasidėjusiame LKL finalo serijos iki keturių pergalių maratone po pirmųjų rungtynių 1:0 pirmauja LKL reguliariojo sezono nugalėtojai „Lietuvos ryto” krepšininkai. Sostinės ekipa po permainingos kovos 76:73 žalgiriečius, kuriems iki pergalės irgi labai mažai trūko.

„Žalgirio” treneris Rimantas Grigas po nesėkmės kalbėjo: „Dar nėra ko krimstis, juk tai finalo maratonas. Du šio sezono titulus turime mes, o „Lietuvos rytui” reikia žūtbūt bent ką nors laimėti.”

„Žalgiris” šį sezoną laimėjo Baltijos krepšinio lygą ir Lietuvos krepšinio federacijos taurės varžybas.

Antrosios LKL finalo rungtynės žaidžiamos ketvirtadienį Kauno sporto halėje.

Pergalę išleido iš rankų

7-tą minutę šeimininkai pabandė pabėgti 17:4, tačiau jau antrojo kėlinuko viduryje svečiai juos aplenkė 27:26. Ketvirtajame kėlinuke likus žaisti mažiau nei 3 minutes, žalgiriečiai spurtavo ir išsiveržė į priekį 7 taškais (70:63). Tačiau „Lietuvos rytas” atsakė 3 tritaškiais ir persvėrė rezultatą 74:71. Likus žaisti mažiau nei 15 sekundžių D.Collinsas ir M.Lukauskis pataikė po 2 baudas ir „Žalgiris” paskutinei atakai turėjo 1,7 sekundės, bet D.Collinso metimas iš sunkios padėties nebuvo taiklus.

„Išleidome tris žaidėjus, kurie galėjo imtis lemiamo vaidmens. Jie turėjo orientuotis pagal situaciją. Šiauliuose pavyko, šįkart – ne”, – taip paskutinio metimo planus komentavo R.Grigas.

Rezultatyviausiai iš nugalėtojų žaidė Mindaugas Lukauskis (22 tšk.) bei dvigubą dublį atlikęs vidurio puolėjas Marijonas Petravičius (20 tšk. ir 12 atk. kam.). Pastarojo efektyvumo koeficientas – 29.

„Žalgirio” komandoje pasižymėjo 17 taškų surinkęs ir 9 kamuolius sugriebęs Paulius Jankūnas.

Vilniečiai kovą dėl atšokusio kamuolio laimėjo 41:19. „Pralaimėjome kovą dėl kamuolių. O kai pagal šį rodikli nusileidi, visos problemos susideda į vieną”, – sakė „Žalgirio” treneris.

Darys išvadas

„Kaip sakiau prieš finalo seriją, svarbiausia po kiekvienų rungtynių mokytis iš klaidų”, – per spaudos konferenciją kalbėjo A.Trifunovičius.

„Turėsime padaryti išvadas ir stengsimės laimėti kitas rungtynes”, -antrino R.Grigas.

Beje, tribūnose vilniečių aistruoliai buvo pakabinę vėliavą su užrašu, prašančiu A.Trifunovičiaus likti komandoje ir kitą sezoną.

„Dabar yra finalo serija ir apie tai nemąstysiu. Ačiū sirgaliams už tokį gestą”, – į komentarus nesileido „Lietuvos ryto” strategas.

Pagal paskutinių šešerių metų LKL finalų, kuriuose kovojama iki 4 pergalių, istoriją, čempionais tapdavo ta komanda, kuri laimėdavo pirmąsias rungtynes. Paklaustas, ką apie tai mano, A.Trifunovičius nusijuokė: „Ačiū už informaciją. Stengsimės pratęsti tradiciją.”

R.Grigas šios statistikos nesureikšmino: „Nemanau nieko. Reikia ruoštis ir žaisti.”

Sudėtys subyrėjusios

Šiame mače abi komandos žaidė ne stipriausios sudėties. Sostinės klube dėl traumų nežaidė Chuckas Eidsonas ir sezoną jau baigęs Jacksonas Vromanas. „Žalgiris” vertėsi be Marko Popovičiaus bei sezoną jau baigusio vidurio puolėjo Mamadou N’Diaye.

„Kokius puolėjus turime, su tais ir žaidžiame, – aiškino „Žalgirio” treneris. – Gaila, kad Mamadou iškrito iš rikiuotės. Kadaise sulaukiau daug kritikos, kad per mažai leidžiu žaisti Eurelijui Žukauskui, bet matome, kad Mamadou reikalingas mūsų ekipai.”

O M.Popovičiaus trauma, pasak R.Grigo, tokia, kad sunku nuspėti, kada jis galės grįžti į aikštelę: „Kiekviena diena svarbi. Kol kas jis dar gydosi.”

„Mamadou trauma sutrumpino kauniečių atsarginių žaidėjų suolelį, tačiau mūsų ekipoje traumą patyrė Vromanas ir jėgos išsilygino,” -kalbėjo „Lietuvos ryto” treneris.

Paklaustas, kada turėtų pasirodyti aikštelėje šlaunies raumenį pasitempęs C.Eidsonas, A.Trifunovičius tikino, jog jis jau veržėsi į pirmą finalo dvikovą: „Įvairių medikamentų pagalba bandėme jį pastatyti ant kojų, tačiau nebuvome tikri dėl jo sveikatos, todėl nerizikavome. Jei jis nespės atsigauti iki antrųjų finalo rungtynių, per trečias tikrai žais.”

Smurtas tribūnose

Baigiantis antrajam kėlinukui „Lietuvos ryto” sirgalių tribūnoje tarp aistruolių ir apsaugos darbuotojų bei policijos pareigūnų kilo konfliktas, kurio pasekmė – surakinti antrankiais šeši fanai išvesti iš arenos.

Viskas prasidėjo nuo to, jog apsaugos darbuotojas pareikalavo vieno vaiko nukelti kojas nuo suoliukų. Kitiems „Lietuvos ryto” sirgaliams užsistojus jaunąjį aistruolį, apsaugos darbuotojas netruko iškviesti pastiprinimą. Apsaugininkas norėjo išvesti vieną faną, sirgaliai neleido to padaryti, o atėjus pastiprinimui prasidėjo susistumdymas. Nuo „bananų” smūgių nukentėjo ir merginos. Buvo uždrausta filmuoti ir fotografuoti. Smurtaujančių pareigūnų rykščių skonį pajuto ir keli žurnalistai.

STATISTIKA

„Lietuvos rytas” – „Žalgiris” 76:73 (23:17, 14:16, 19:15, 20:25).

„Lietuvos rytas”: M.Lukauskis 22 tšk. (3-5/7), M.Petravičius 20 (2-7/9, 12 atk. kam.), H.Price’as 13, M.Nielsenas 8 (2-3/3, 7 atk. kam.), K.Bajramovičius 6 (2-3/11), A.Jomantas 4 (9 atk. kam.), R.Štelmaheris 3.

„Žalgiris”: P.Jankūnas 17 (9 atk. kam.), D.Collinsas 16, J.Mačiulis 15, M.Brownas 14, D.Markota 7 (7 atk. kam.), D.Šalenga 4.

Komandų rodikliai: dvitaškiai – 19/43 (42 proc.) ir 15/32 (46 proc.), tritaškiai – 8/20 (40) ir 8/19 (42), baudos – 14/19 (73) ir 19/29 (65), kamuolys atkovotas 41 ir 29 kartus, rezultatyviai perduotas 5 ir 12, perimtas 5 ir 7, prarastas 16 ir 13, blokuotas po 2 kartus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.