Generalinė prokuratūra siūlo sugniaužti kumštį prieš tautinę nesantaiką

Generalinė prokuratūra siūlo rasinės ir tautinės diskriminacijos bei nesantaikos apraiškas viešojoje erdvėje kriminalizuoti ir už tokius nusikaltimus taikyti ne administracinę, o baudžiamąją atsakomybę.
Pasak generalinio prokuroro pavaduotojo Gintaro Jasaičio, tai reikštų, kad viešoje vietoje kursčius rasinę diskriminaciją, nesantaiką, tokia veika būtų įvertinta pagal Baudžiamąjį kodeksą, vyktų ikiteisminis tyrimas ir teisminis bylos nagrinėjimas.

„Jos (antidiskriminacinės priemonės – BNS) yra numatytos septynios, ir buvo atsižvelgta į mūsų pasiūlymą inicijuoti Seime, kad būtų kriminalizuota veika, kuri šiuo metu yra numatyta administracinių teisės pažeidimų kodekse”, – žurnalistams po susitikimo su premjeru Gediminu Kirkilu penktadienį sakė G.Jasaitis.

Pasak prokuroro, šie pasiūlymai turėtų būti atspindėti naujoje Nacionalinėje antidiskriminacinėje programoje.

G.Kirkilas, surengęs pasitarimą dėl tautinės ir rasinės nesantaikos kurstymo prevencijos, atkreipė dėmesį, jog būtina jau dabar pradėti rengti šią programą, nes dabartinės – 2006-2008 metų – programos įgyvendinimo terminas baigiasi. Pasak premjero, rengiant kitų metų biudžetą šiai programai būtina numatyti lėšas.

Policijos departamentui norima pavesti vykdyti rasinės ir tautinės nesantaikos apraiškų stebėseną ir padėties analizę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.