Liberalai patvirtino dalyvavimą dešiniųjų koalicijoje „Vardan Lietuvos”

Opozicinis Liberalų sąjūdis oficialiai patvirtino sprendimą dalyvauti konservatorių inicijuotos neformalios dešiniųjų koalicijos „Vardan Lietuvos” veikloje.
Toks sprendimas priimtas šeštadienį vykusiame liberalų suvažiavime, kuriame partijos lyderio postą iš Petro Auštrevičiaus perėmė Eligijus Masiulis.

Koaliciją „Vardan Lietuvos” sausio pabaigoje įkūrė konservatoriai bei prie jų prisijungiantys

krikščionys demokratai ir tautininkai.

Pasak Tėvynės sąjungos pirmininko Andriaus Kubiliaus, koalicija buriama dėl dviejų tikslų: poreikio partijoms bendradarbiauti, kad nebūtų konkuruojama tose pačiose vienmandatėse apygardose per rudenį vyksiančius Seimo rinkimus, bei siekio, kad Lietuvos politika būtų kokybiškesnė.

Dešiniųjų koalicija tveriama kaip neformalus politinių partijų, visuomeninių organizacijų ir savo srities ekspertų susivienijimas. Šiame susivienijime turi veikti programiniai komitetai, o pagrindinę veiklą koordinuos kolegialus organizacinis komitetas, kuriam vadovaus A.Kubilius.

Dešinioji koalicija pradėjo formuotis dar pernai, kai į bendrą politinį darinį nusprendė jungtis konservatoriai, tautininkai ir krikščionys demokratai. Partijų vienijimuisi jau pritarė visų trijų partijų valdžia, galutinis susijungimas bus įteisintas šiemet.

Iniciatyvai iškart pritarė Liberalų sąjūdis, taip pat įvairios visuomeninės organizacijos bei joms nepriklausantys visuomenės veikėjai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Liberalai patvirtino dalyvavimą dešiniųjų koalicijoje „Vardan Lietuvos”"

  1. kampininkas

    lenin iz razliva,
    jau turi priesa gyva

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.