Turistai apie Klaipėdą sužino tik čia atvykę

Ne tik senamiestis, gražios moterys ar alus traukia užsieniečius į Lietuvą. Turistai Klaipėdoje pastebi ir nemandagius vairuotojus, viešųjų tualetų bei bankomatų stoką.

Šiemet Klaipėdoje per turizmo sezoną apsilankė per 60 tūkst. turistų, tarp kurių daugiau nei pusė buvo kruizinių laivų keleiviai. Palyginti su pernai, pastarųjų skaičius šoktelėjo 47 proc., o pavienių lankytojų padaugėjo tik 4 proc.

Pirmąkart į Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro (TKIC) sudaromą populiariausių svečių šalių dešimtuką pateko Nyderlandai. Šios šalies atstovai sudarė du procentus visų apsilankiusių turistų ir atsidūrė dešimtoje vietoje.

Pirmąją dešimtuko vietą tradiciškai užima vokiečiai, gerokai atsiplėšdami nuo kitų šalių (28 proc. visų atvykusiųjų).

Maždaug po lygiai pasiskirsto kitų šalių turistų skaičius: JAV – 6 proc., Latvija – 5 proc., Lenkija – 4 proc. Į dešimtuką taip pat pateko estai, anglai, ispanai, prancūzai bei italai.

TKIC direktorė Romena Savickienė pateikė išankstinius „Sprinter” apklausos duomenys apie tai, kiek pinigų išleidžia kruizinių laivų turistai. Pasirodo, mažiausia suma, kurią išleido turistas, buvo 74 eurocentai, o didžiausia – 742 eurai.

Direktorę nustebino, kad net ketvirtadalis kruizinių laivų keleivių neišleido nė cento. Paskaičiuota, kad vidutinė suma, kurią gali išleisti uostamiesčio svečiai – nuo 45 iki 62 eurų.

TKIC darbuotojus nustebino ir kita, jų centro rengta, lankytojų apklausa liepos-rugsėjo mėnesiais. Paaiškėjo, kad apie 88 proc. turistų iki apsilankymo Klaipėdoje nieko arba tik šiek tiek buvo girdėję apie Lietuvą.

TKIC vadybininkė Jurgita Neniškienė mano, kad šiuos duomenis „pablogino” kruizinių laivų keleiviai.

Apklausa parodė, kad užsieniečiams Klaipėdoje labiausiai patiko senamiestis, akmenimis grįstos gatvės su seniais pastatais ir žmonės. Žinoma, nepaminėtos neliko ir gražios moterys, alus bei krepšinis.

Turistams įspūdį padarė apsipirkimas, restoranai ir kavinės su įvairiu valgiaraščiu. Jie taip pat įvertino ir geras dviračių trasas.

O štai tarp nepatikusių dalykų Klaipėdos svečiai nurodė valiutos keitimo problemą, pasigedo daugiau interneto kavinių, pigesnių apgyvendinimo įstaigų ir viešųjų tualetų.

Turistai keiksnojo Klaipėdos autobusų stotį bei nemandagias jos darbuotojas, stebėjosi, kodėl čia nepateikta jokia turistinė informacija ir nėra bankomatų.

Užsieniečius piktino ir nemandagūs vairuotojai mieste.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.