Apie žudynių liudininką – knygos puslapiuose

Preilos seniūnijoje pristatęs knygą „Tomas Šernas: vakar buvo rytoj”, jos herojus ir vienintelis išlikęs žudynių Medininkuose liudininkas sakė sugrįžęs į magišką savo svajonių vietą – Neringą.

Žurnalistės Aurelijos Arlauskienės istorinė apybraiža „Tomas Šernas: vakar buvo rytoj” Klaipėdos krašte buvo pristatyta pirmą kartą. Knyga suspėjo susilaukti aukščiausio Lietuvos žurnalistų sąjungos apdovanojimo – Vinco Kudirkos premijos.

Į susitikimą su nedidele Preilos bendruomene atvykę T.Šernas ir žurnalistė A.Arlauskienė buvo nustebę čia sutikę daug nuoširdžių vietinių žmonių, kurie prisiminimų apie kraupius 1991-ųjų įvykius, kai buvo nužudyta beveik visa Medininkų muitinės posto pamaina, klausėsi su ašaromis akyse.

Evangelikų reformatų kunigu tapęs T.Šernas sakė jaučiąs didelę atsakomybę prieš septynis Medininkuose žuvusius draugus, jų šeimas, todėl išleistoji knyga yra pirmiausiai pagarbos ženklas jiems.

„Knyga apie gyvenimo savanorius,” – taip istorinę apybraižą pavadino pats T.Šernas, žmones raginęs būti šiandieninio gyvenimo savanoriais – padaryti kažką gera savo kaimui, miestui be jokio materialinio atlygio, patiems kurti savo bendruomenės gyvenimą.

Į Preilą T.Šernas tvirtino sugrįžtąs nuolatos, nes praėjusiais metais jis su šeima čia įsigijo nedidelį vasaros atostogų kambarėlį

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.