Izraelis pirmą kartą patvirtino, kad smogė smūgį Sirijai

Izraelis pirmą kartą patvirtino, kad prieš dvi savaites smogė smūgį kariniam objektui Sirijos teritorijoje, pranešė Britanijos visuomeninė televizija BBC, remdamasi Izraelio radijo pareiškimu.
Pagal pranešimą, Izraelio lėktuvai smogė smūgį kariniam objektui „Sirijos teritorijoje” toli nuo sienos. Tačiau Izraelio valdžia nepranešė, dėl kokių priežasčių buvo smogtas smūgis ir koks objektas buvo užpultas.

Apie tokį antskrydį pirmą kartą pranešė oficialusis Damaskas, bet Izraelio valdžia atsisakė komentuoti šiuos duomenis. Drauge karinė cenzūra griežtai draudė platinti bet kurią informaciją apie incidentą.

Pirmadienį Sirijos prezidentas Basharas al-Assadas (Bašaras Asadas) sakė interviu BBC, kad rugsėjo 6 dieną Izraelio lėktuvai apšaudė Sirijos karinį objektą.

Pranešama, jog Izraelio kariniai lėktuvai įskrido į Sirijos oro erdvę anksti rytą iš Viduržemio jūros pusės.Vėliau Turkijos teritorijoje, netoli Sirijos sienos, buvo rasti keli numesti iš oro bakai. Galimas dalykas, tai buvo Izraelio aviacijos degalų kanistrai.

Pasak liudininkų, netoli Turkijos sienos Izraelio lėktuvus apšaudė Sirijos priešlėktuvinės gynybos kariuomenė.

Kai kurie Amerikos pareigūnai sieja Izraelio apšaudymą su įtarimais, kad Sirija ir Šiaurės Korėja galbūt bendradarbiauja branduolinėje srityje. Tačiau ir Pchenjanas, ir Damaskas pranešimus apie tokį bendradarbiavimą neigia.

Kitais duomenimis, Izraelio lėktuvų taikinys galbūt buvo Irano ginklai, skirti Libano radikalios grupuotės „Hezbollah” kovotojams.

Tarp Sirijos ir Izraelio tebegalioja karo padėtis. 1967 metais Izraelio kariuomenė okupavo Sirijai priklausančias Golano aukštumas. Abiejų šalių taikos derybos sužlugo 2000 metais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.