Kroatai nugalėjo Ispaniją ir išmetė latvius už borto

Kroatijos krepšininkai trečiosiose Europos čempionato B grupės rungtynėse sensacingai rezultatu 85:84 nugalėjo pirmenybių šeimininkę ir vieną pagrindinių favoričių į aukso medalius Ispanijos rinktinę bei užėmė pirmąją vietą grupėje.

Ši kroatų pergalė užkirto kelią latviams kovoti dėl medalių, kuriems pralaimėjo pirmajame čempionato susitikime. Latvijos ekipa pralaimėjo portugalams ir tęs kovą tik dėl 13-16 vietų.

Kroatijos rinktinę į pergalę atvedė sėkmingas Kauno „Žalgirio” legionieriaus Marko Popovičiaus žaidimas. Įžaidėjas trečiojo kėlinio pabaigoje taikliu tritaškiu persvėrė rezultatą, o vėliau tik įgytą pranašumą ir padidino. Iš viso M.Popovičius pelnė 18 taškų (40 proc. tritaškių).

Iki mačo pabaigos likus žaisti 5 sekundes, ispanai vienu tašku pirmavo, tačiau lemiamą tritaškį pataikė M.Tomasas. Po šio metimo Ispanijos krepšininkai pasižymėti jau nespėjo. Jie B grupėje užėmė antrąją vietą ir surinko vieną įskaitinį tašką. Trečioji vieta atiteko Portugalijos rinktinei.

Kroatija: M.Popovičius 18, M.Tomasas (4 rez. perd.) 13, M.Baničius (9 atk. kam.) 12, D.Kusas ir Z.Planiničius (5 atk. kam.) po 10.

Ispanija: P.Gasolis 26, R.Fernandezas 14, J.Calderonas ir R.Reyesas (10 atk. kam.) po 10

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.