D.Songaila: Pergalė yra pergalė

Po sudetingų trečiųjų Europos čempionato C grupės rungtynių, kuriose Lietuvos rinktinė tik pačioje susitikimo pabaigoje 84:80 palaužė Vokietijos krepšininkus ir užėmė pirmąją vietą pogrupyje, įvyko spaudos konferencija. Joje vyriausieji komandų treneriai ir žaidėjai aptarė rungtynių eigą.

Dirkas Bauermanas, vyriausiasis Vokietijos rinktinės treneris

Pirmiausiai, sveikinu Lietuvos komandą su puikia pergale. Dvikovos pabaigoje galėjome iškovoti pergalę, bet mums nepavyko. Dėkoju Maljorkos gyventojams už palaikymą, nes jautėmės lyg žaistume namuose.

Pradėjome rungtynes su 6 taškų persvara, bet vėliau nesulaukėme keleto teisėjų švilpukų, pametėme koncentraciją ir nebesugebėjome išlaikyti tempo. Lietuviai ėmė skubėti į priekį, o mes mėtėme tolimus metimus, kurių nepataikėme. Turėjome išlikti ramūs ir žaisti savo krepšinį. Neturėjome kantrybės ir norėjome kuo greičiau susigrąžinti persvarą.

Antroje rungtynių pusėje sumažinome atsilikimą ir net turėjome galimybių laimėti susitikimą, bet, deja, nepavyko. Jaučiuosi lyg turėjome laimėti šias rungtynes. Turėjome padaryti keletą protingų sprendimų pirmoje rungtynių pusėje. Esame nusivylę, bet antrame varžybų etape žaisime visa jėga ir stengsimės iškovoti kuo daugiau pergalių.

Lietuva turi tiek daug gerų žaidėjų. Pavyzdžiui, Javtokas šiandien net nežaidė, bet kiti krepšininkai atrodė labai gerai. Galbūt išskyrus Jose Manuelį Calderoną, Jasikevičius yra geriausias įžaidėjas Europoje. Jis puikiai kontroliuoja žaidimą.

Pascalis Rolleris, Vokietijos rinktinės gynėjas

Buvo labai sunki rungtynių pradžia, kurioje atsilikome. Antroje rungtynių pusėje bandėme vytis varžovus, tačiau pralaimėjome dvikovą.

Kas lėmė pralaimėjimą? Turėjome nemažai problemų su pataikymu. Lietuva pelnė per daug taškų per pirmąją rungtynių dalį ir mums buvo labai sudėtinga juos pasivyti.

Norėdami laimėti prieš tokią ekipą kaip Lietuvą, turėtume žaisti aukščiausio lygio krepšinį visas 40 minučių.

Ramūnas Butautas, vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris

Šios rungtynės buvo labai sudėtingos. Gerai pradėjome dvikovą, labai gerai gynėmės bei neblogai puolėme, ypač greitose atakose.

Pagrindinis uždavinys buvo sustabdyti puikų krepšininką ir vieną geriausių pasaulio snaiperių Dirką Nowitzkį. Du su puse kėlinuko mums pavyko tai daryti, bet vėliau šiek tiek pavargome ir nesugebėjome sulaikyti vokiečių lyderio.

Praradome iniciatyvą, kai praleidome keletą fantastiškų Vokietijos krepšininkų tolimų metimų ir varžovams pavyko sumažinti skirtumą. Vis dėlto laimėjome susitikimą ir džiaugiamės pergale.

Darius Songaila, Lietuvos rinktinės puolėjas

Tai buvo geros ir labai sudėtingos rungtynės. Manau, kad antroje rungtynių pusėje šiek tiek atsipalaidavome ir leidome varžovams sumažinti atsilikimą, bet pergalė yra pergalė.

Dirkas Nowitzki yra vienas geriausių pasaulio žaidėjų, prieš kurį žaisti yra labai sudėtinga. Tačiau iš kitos pusės, rungtyniaujant prieš tokius krepšininkus labiausiai tobulėji. Dirko negalima palikti be priežiūros, todėl, kad jis aikštelėje gali daryti bet ką.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.