Naujos spynos turi norėti visi

Susirūpinę saugumu ir švara daugiabučių namų gyventojai stengiasi į laiptinių duris įmontuoti kuo sudėtingesnius užraktus.

Dauguma laiptinių durų turi kodines spynas.

Tačiau kodai nesunkiai atspėjami, išbandžius kelias kombinacijas.

Todėl laiptinių duris gyventojai kartais rakina raktais.

Nuo pašalinių saugomasi ir į duris įmontavus vadinamąsias telefonspynes. Tuomet, surinkus buto numerį, jo šeimininkas pats sprendžia, įleisti svečius, ar ne.

Klaipėdos savivaldybės Butų ūkio ir energetikos skyriaus vedėjas Algis Gaižutis, nusprendusiems į laiptinės duris įmontuoti įmantresnį užraktą, rekomendavo visų pirma apie tai pasitarti su kaimynais.

Jeigu spyna būtų montuojama tik vienoje laiptinėje, reikėtų surinkti visų jos gyventojų parašus, patvirtinančius apie sutikimą keisti užraktą, kadangi už jį teks mokėti patiems.

Už naujų užraktų pakeitimą, A.Gaižučio nuomone, būtų galima mokėti ir iš kaupiamųjų lėšų. Tada spynos turėtų būti pakeistos ne vienoje, o visose to namo laiptinėse.

Tačiau daugiabučius namus administruojančios bendrovės „Laukininkų valda” direktorė Galina Kontrauskienė abejojo, ar keičiant visų laiptinių durų spynas įmantresnėmis, gyventojai galėtų už jas mokėti iš kaupiamųjų lėšų.

Pasak direktorės, įmantresnio užrakto įmontavimas nėra būtinas remonto darbas, o tik buities sąlygų pagerinimas, todėl už tai gyventojai turėtų sumokėti patys.

Surinktus kaimynų parašus pašnekovė patarė nunešti namo administratoriui, kuris paskelbtų konkursą užrakto montuotojams išrinkti, vėliau pateiktų gyventojams sąskaitas.

G.Kontrauskienė mano, kad keičiant užraktą derėtų gauti visų kaimynų raštišką sutikimą tai daryti.

Kitaip, gerindami buities sąlygas sau, kaimynai gali netyčia pakenkti kitiems.

Pašnekovė prisiminė „Laukininkų valdoje” nutikusį atvejį, kai gyventojai laiptinėje įmontavo tik raktu rakinamą spyną. Dėl to neįgali jų kaimynė, norėdama sulaukti svečių, raktą turėdavo išmesti pro langą.

Dienraščiui „Klaipėda” aprašius šį atvejį, gyventojai pakeitė raktu rakinamą spyną kodiniu užraktu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.