Sulaukę didesnių algų, Alytaus medikai piketuos „prieš sistemą”

Antradienį suplanuotas Alytaus medikų piketas įvyks nepaisant to, kad apskritis jau perskaičiavo didesnius atlyginimus ligoninių darbuotojams.
„Atlyginimai buvo vienas iš svarbiausių klausimų, bet yra ir kitų. Pavyzdžiui, koeficientai tų specialistų, kurie turi aukštąjį išsilavinimą, bet nėra medikai – jeigu gydytojams atlyginimai kyla, tai jiems dar daugiau kyla. Be to, visą liepą dirbus šiandien sužinoti, už kiek dirbai, nėra normalu. Pati sistema bloga, mes vis tiek susirinksime ir piketuosime, norime, kad atkreiptų į mus dėmesį”, – BNS sakė Lietuvos gydytojų sąjungos (LGS) Alytaus filialo Alytaus apskrities ligoninės grupės pirmininkė Virginija Lietuvininkienė.

Tuo metu Alytaus apskrities sekretorius Romas Šukevičius sako nematantis pagrindo piketui.

„Šiandien yra išleistas įsakymas dėl darbo apmokėjimo, dėl didesnių atlyginimų ligoninėje. Nesuprantu, kas čia per pokalbiai, kad mes neteikiame kažko, kad mumis nepasitiki. Tegu žiūri realiai – juk buvo pasakyta, kad po liepos 1-os dienos bus perskaičiuota. Šiandien išleistas įsakymas ir jie gaus didesnius atlyginimus. Mes elgiamės taip, kaip (Sveikatos apsaugos – BNS) ministro aiškiai pasakyta”, – pirmadienį dėstė R.Šukevičius.

LGS praėjusią savaitę kreipėsi į Alytaus apskrities viršininką, prašydama užtikrinti, kad būtų vykdomi Privalomojo sveikatos draudimo tarybos bei Teritorinių ligonių kasų ir Alytaus apskrities S.Kudirkos ligoninės socialinės partnerystės susitarimai. Medikai, be atlyginimų perskaičiavimo, taip pat reikalauja griežčiau kontroliuoti ligoninės administraciją, atlikti Alytaus apskrities ligoninės finansinį auditą ir viešai paskelbti audito išvadas, labiau atsižvelgti į kolektyvo, o ne tik ligoninės administracijos nuomonę bei įvesti aiškią ir suprantamą atlyginimų skaičiavimo tvarką.

Sankcionuotas piketas antradienį vyks prie Viršininko administracijos pastato, pranešė LGS.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.