Sporto veikėją remia prie sienos

Kūno kultūros ir sporto departamento direktoriui Vytui Nėniui vėl tenka aiškintis dėl įtartinos savo veiklos. Valstybės kontrolė vakar Seimo Audito komitetui pateikė ataskaitą apie šio departamento veiklą praėjusiais metais.

Pasirodo, V.Nėnius skirstė šio departamento pinigus organizacijoms, su kuriomis yra tiesiogiai susijęs.

Kontrolieriai taip pat teigia, jog departamento vadovas yra susijęs daugybe įvairių visuomeninių organizacijų ir labdaros fondų.

Taip pat teigiama, jog V.Nėnius gali užsiimti privačia veikla, nesuderinama su valstybės tarnyba.

Seimo komiteto nariai, susipažinę su šia informacija uždarame posėdyje, kol kas susilaiko nuo komentarų, tačiau neoficialiuose pokalbiuose teigia, kad tokia V.Nėniaus veikla gali būti traktuojama kaip interesų konfliktas.

Platūs direktoriaus ryšiai

Valstybės kontrolierių dėmesį pirmiausia patraukė tai, kad Kūno kultūros ir sporto departamento direktorius praėjusiais metais pasirašė įsakymą skirti papildomai 27 tūkst. litų sporto draugijai „Žalgiris”. V.Nėnius yra šios draugijos prezidentas.

Nustatę šį faktą, kontrolieriai kreipėsi į Registrų centrą, prašydami duomenų apie sporto veikėjo ryšius su kitomis organizacijomis.

Paaiškėjo, kad V.Nėnius – bendros Lietuvos ir Vokietijos įmonės „Baltic-auto” valdybos pirmininkas. Be to, jis yra savo vardu pavadintos įmonės savininkas, Lietuvos ir Vokietijos bendros įmonės „Pharm-tech-Vilnius” steigėjas, sporto klubo „Viltis XXI” valdybos pirmininkas, taip pat Lietuvos sporto federacijų sąjungos labdaros ir paramos fondo valdybos pirmininkas.

Pagal Valstybės tarnybos įstatymą, tai – su valstybės tarnautojo pareigomis nesuderinama veikla.

V.Nėnius iš Audito komiteto sulaukė įtarimų bei priekaištų, neva neteisėtai yra aprūpinęs sostinės „Siemens” sporto areną specialia įranga, kurios vertė – apie 3 milijonus litų.

Ryšiai jau seniai nutraukti?

V.Nėnius trečiadienį „Lietuvos rytui” teisinosi negalėjęs nepasirašyti įsakymo skirti departamento pinigus savo vadovaujamai organizacijai: „Turiu pasirašyti tokį įsakymą, kaip ir visoms 106 sporto organizacijoms. Su „Žalgirio” draugija aš jau nuo 1987 metų neturiu jokių darbo santykių, esu ten tik visuomeniniais pagrindais”.

Departamento vadovas atmetė ir kitus įtarimus. Jis teigė, jog su bendrove „Baltic-auto” jo niekas nesieja jau nuo 1993 metų. Anot V.Nėniaus, jo individuali įmonė iš viso nevykdo jokios veiklos.

„Su kitomis ataskaitoje minimomis organizacijomis aš nebeturiu nieko bendra”, – teigė pašnekovas.

Žada bylinėtis su kaltintojais

V.Nėnius piktinosi, jog rašydama ataskaitą Valstybės kontrolė ignoravo jo raštiškus pasiaiškinimus. Departamento vadovas nesupranta, kodėl tokius duomenis kontrolieriams pateikė Registrų centras.

„Su šiomis įstaigomis teks aiškintis santykius per advokatus”, – pranešė departamento vadovas.

Vytautas Bruveris

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.