Vidmanto Urbono plaukimas per Baltiją – kasdien per LNK

Pirmą kartą pasaulyje Baltijos jūrą pasiryžusį perplaukti ultratratlono čempioną Vidmantą Urboną nuolat lydės LNK žinių kūrybinė grupė. Žinių žurnalistė Ramunė Bandzienė ir operatorius Marius Jokubavičius kasdien LNK žiniose žiūrovus informuos apie tai, kaip sekasi geležiniu žmogumi vadinamam Vidmantui Urbonui įveikti Baltijos jūrą.
Jau šį penktadienį Vidmantas Urbonas keltu išplaukia į Švediją. Iš Kalmaro miesto jis pradės savo rekordinį plaukimą, kuriuo nori atkreipti dėmesį į prastą Baltijos jūros ekologinę būklę. Iš Švedijos V. Urbonas ketina startuoti 22 dieną, o finišuoti – 29-ąją Latvijos Pavilostos uoste.

LNK žiūrovai galės pamatyti visą plaukimo epopėją: iškilmingą Urbono išplaukimą iš Kalmaro, išvysti jį plaukiantį atviroje jūroje, atokvėpį Olando bei Gotlando salose, galiausiai finišuojantį Pavilostoje.

„Išplaukiame su Vidmantu penktadienį ir lydėsime jį visą laiką iki tikslo pabaigos. Kartu su operatoriumi plauksime visai šalia, jį lydinčioje jachtoje, todėl mūsų žinios bus pačios naujausios ir tiksliausios. Manau, kad naujienų iš V. Urbono rekordinio plaukimo sulaikiusi kvėpavimą lauks visa Lietuva”, – sakė žurnalistė Ramunė Bandzienė.

Filmuota medžiaga į krantą net bus skraidinama sraigtasparniu. „Ypatingai sudėtinga iš banguojančios jūros, siūbuojančios jachtos, persiųsti siužetus į Lietuvą ar tiesiogiai juos transliuoti. Todėl nufilmuota medžiaga bus perduodama karinių oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnio pilotams, kurie kasetę tučtuojau nuskraidins į Klaipėdą. Todėl nufilmuotą medžiagą LNK žinių žiūrovai pamatys iš karto, labai operatyviai”, – sako Žinių tarnybos vadovas Rolandas Agintas.

„Jūroje Vidmantą stengsime kalbinti per pertraukėles, poilsio metu, trumpai, kad nenuvargintumėme. Taip pat nuolat bendrausime su jo šeimos nariais, medikais, stebinčiais plaukiko fizinę būklę”, – sakė R. Bandzienė.

Rekordinis plaukimas per Baltijos jūrą vyksta su šūkiu „Baltija – ateities kartoms”. Imtis drastiško ekologinio žygio triatlonininką paskatino Baltijos jūros būklė.

Paklaustas, ar jam pavys perplaukti Baltijos jūrą, V. Urbonas atsakė filosofiškai. „Aš tai darau todėl, kad noriu padėti Baltijai. Ne įveikti, o padėti. Esu pasiruošęs fiziškai, o jūra turi pasirūpinti ramumu ir geromis oro sąlygomis”, – sakė V. Urbonas.

Planuojama, kad V. Urbonas į Lietuvą grįš liepos 29-ąją. Sutikimo proga Palangoje rengiamas specialus koncertas, kurį tiesiogiai planuoja transliuoti LNK.

„Vienas per Baltiją” – nuo liepos 22 dienos per LNK žinias.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.