„Haris Poteris ir Fenikso brolija” muša pasaulinius rekordus

Penktasis filmas apie jaunuosius burtininkus „Haris Poteris ir Fenikso brolija” muša visus įmanomus rekordus – filmas per pirmąjį savaitgalį visame pasaulyje uždirbo net 330 mln. dolerių. Tai pelningiausia pasaulinė premjera pagal pirmojo savaitgalio pajamas Warner.Bros istorijoje. Pagal penkių dienų pajamas „Haris Poteris ir Fenikso brolija” smarkiai lenkia ankstesniąsias Hario Poterio nuotykių dalis. Ankstesnis Hario Poterio filmų rekordas priklausė „Hariui Poteriui ir Azkabano kaliniui”, kuris 2004m. per pasaulinę premjerą susišlavė 207 mln. dolerių.
Filmo „Haris Poteris ir Fenikso brolija” premjera Jungtinių Amerikos Valstijų kino teatruose įvyko trečiadienį ir per penkias rodymo dienas surinko140 mln.dolerių, o 190 mln. – susišlavė kino teatrai kitose 44 šalyse. Šiuos džiuginančius skaičius šiandien pranešė Warner Bros. atsovai – Dan Fellman ir Veronika Kwan-Rubine.
„Tai precendento neturintis atvejis kino studijai ir visai kino industrijai. Šie rezultatai parodo, kad Hario Poterio filmai vis labiau populiarėja, jie triuškina visus rekordus šalyje. Filmas viršijo visus mūsų lūkesčius”.
Europoje penktasis filmas apie Harį Poterį taip pat susilaukė didžiulio populiarumo. Jis nenusileido filmui „Karibų piratai: pasaulio pakrašty” ir tapo populiariausiu 2007 m filmų pagal savaitgalio surinktas pajamas Prancūzijoje ir Vokietijoje. „Haris Poteris ir Fenikso brolija” – D. Britanijoje tapo visų laikų antruoju filmu pagal pirmojo savaitgalio pajamas, o Italijoje penktuoju populiariausiu filmu pagal premjerinius rezultatus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "„Haris Poteris ir Fenikso brolija” muša pasaulinius rekordus"

  1. eitvydas

    mano pac mekstameuses ilmas 😮 8) 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.