K. Šiliausko nemalonumai nesibaigia

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) nepagailėjo buvusio Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento (KRAAD) direktoriaus Kęstučio Šiliausko.

Išnagrinėjus šio buvusio valdininko skundą vakar paskelbtas sprendimas – K. Šiliauskas iš pareigų šių metų sausio 19 dieną pašalintas pagrįstai.

K. Šiliauskas siekė, kad teismas panaikintų aplinkos ministro Arūno Kundroto įsakymą atleisti jį iš pareigų bei pripažinti Aplinkos ministerijos (AM) valstybės tarnautojų vertinimo komisijos išvadas neteisėtais.

Buvęs aplinkosaugininkas atleistas už tai, kad netinkamai vykdė tarnybines pareigas ir padarė žalos valstybės turtui – pasinaudodamas ir piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi nesiėmė veiksmų, kad būtų nutraukta neteisėta veikla.

Minima žvejyba uždraustose vietose ir pažeidimai medžioklės metu, neteisėtai skirtos lėšos, priklausančios valstybės institucijai už neatliktus darbus. 2007 metų sausį AM valstybės tarnautojų vertinimo išvadose K. Šiliausko, kaip valstybės tarnautojo 2006 metų veikla įvertinta itin neigiamai ir priimtas sprendimas panaikinti jam 3 kvalifikacinę klasę.

K. Šiliauskas teismui aiškino, kad AM priimti administraciniai aktai yra nepagrįsti, neteisėti, ir prašė juos panaikinti. Jis teigė, kad nėra padaręs veiksmų, kuriais yra kaltinamas ir kurių pagrindu atleistas iš darbo.

„Vakarų ekspresui” AM Teisės ir personalo departamento direktorius Robertas Klovas teigė, kad K. Šiliausko nemalonumai dar laukia ateityje.

„Teisingumo atkūrimas dar nesibaigė. Tyrimą atlieka Specialiųjų tyrimų tarnyba, prokurorai. Pažeidimų yra labai daug. Ikiteisminio tyrimo medžiagoje minima 45 tūkst. litų suma, kuri galėjo būti panaudota ne pagal paskirtį. Aiškinamasi ir automobilio pirkimo istorija”, – sakė valdininkas.

Su K. Šiliausku vakar pasikalbėti nepavyko, todėl neaišku, ar VAAT sprendimą jis skųs Vyriausiajam administraciniam teismui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.