Palestiniečių prezidentas paleido vyriausybę ir paskelbė nepaprastąją padėtį

Palestiniečių prezidentas Mahmoudas Abbasas (Mahmudas Abasas) ketvirtadienį paskelbė nepaprastąją padėtį ir paleido vyriausybę, kai po ne vieną dieną vykusių įnirtingų mūšių islamistų judėjimas „Hamas” įsitvirtino Gazos Ruože.

Gazoje, kuri atsidūrė prie pilietinio karo slenksčio, „Hamas” kovotojai išstūmė M.Abbaso judėjimo „Fatah” pajėgas iš visų svarbiausių saugumo pozicijų ir perėmė jų kontrolę.

Per mažiau nei savaitę Gazos Ruože šių priešiškų judėjimų susirėmimai pareikalavo mažiausiai 113 žmonių gyvybių.

M.Abbasas paskelbė paleidžiantis tris mėnesius dirbusią vienybės vyriausybę, kuriai vadovavo ministras pirmininkas Ismailas Haniya (Ismailas Hanija) iš „Hamas”, ir įvedė nepaprastąją padėtį Gazoje ir okupuotame Vakarų Krante.

Šį savo sprendimą prezidentas motyvavo tuo, kad buvo įvykdytas „karinis perversmas”.

Dekrete, kurį perskaitė prezidento generalinis sekretorius, M.Abbasas nurodė, jog ėmėsi šių veiksmų dėl „nusikalstamo karo Gazos Ruože, Palestinos savivaldos saugumo tarnybų perėmimo, karinio perversmo ir už įstatymo ribų esančių asmenų ginkluoto sukilimo”.

„Hamas” atstovai suskubo atmesti šį M.Abbaso pareiškimą kaip „iš esmės bevertį” ir kiek vėliau paskelbė, kad judėjimas perėmė visų su „Fatah” susijusių saugumo bazių Gazoje, išskyrus prezidento kompleksą, kontrolę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.