„Mažeikių naftos” akcijų supirkimas oficialiai baigėsi, bet jas dar galima parduoti

Lenkijos koncerno „PKN Orlen” valdomos „Mažeikių naftos” akcijų privalomas pardavimas baigėsi, bet jas turintys smulkieji akcininkai dar gali parduoti pagrindiniam savininkui per SEB Vilniaus banko padalinius.

„Mažeikių nafta” per Vilniaus vertybinių popierių biržą paskelbė, kad gavo savo savininko pranešimą apie gegužės 21 d. pasibaigusį privalomą „Mažeikių naftos” akcijų pardavimą. Iš smulkiųjų akcininkų Lenkijos koncernas akcijas privalomai supirko nuo vasario 20 d. ir už jas mokėjo po 10,25 lito – tiek pat, kaip ir pirmojo oficialaus pasiūlymo metu.

„PKN Orlen” ketina įsigyti visas likusias naftos įmonės akcijas, išskyrus Lietuvos Vyriausybės valdomas akcijas, kurių ji turi 9,98 proc.

„PKN Orlen” trečiadienį kreipėsi į teismą, reikalaudama įpareigoti sąskaitų tvarkytojus padaryti įrašus vertybinių popierių sąskaitose apie akcijų nuosavybės perėjimą koncernui iš tų akcininkų, kurie privalomai „Mažeikių naftos” akcijų nepardavė.

Likus penkioms darbo dienoms iki teismo posėdžio, kuriame būtų svarstomas sprendimo priėmimas, numatoma kreiptis į Vilniaus vertybinių popierių biržos valdybą dėl prekybos „Mažeikių naftos” akcijomis sustabdymo. „PKN Orlen” perėmus visas akcijas jomis biržoje nebus prekiaujama – jos bus išbrauktos iš biržos prekybos sąrašų. Tačiau iki minėto teismo posėdžio dienos „Mažeikių naftos” akcijos dar bus toliau perkamos iš akcininkų visuose SEB Vilniaus banko padaliniuose tokia pačia tvarka ir kaina – po 10,25 lito už akciją.

Smulkiųjų akcininkų rankose pirmojo oficialaus supirkimo metu dar buvo likę 5,64 proc. „Mažeikių naftos” akcijų. „PKN Orlen” už 367,762 mln. litų tuomet pavyko supirkti 5,06 proc. akcijų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.