J. Pinskus: didžiausia atsakomybė už neteisėtą „Alitos” pardavimą tenka socialdemokratams

„Alitos” privatizavimo laikinosios komisijos vadovo Seimo nario Jono Pinskaus teigimu, ankstesnei socialdemokratų ir Vyriausybės vadovybei turi užtekti drąsos prisiimti atsakomybę už savo padarytas klaidas, dabartinei – apginti viešąjį interesą ir ištirti korupcines šio sandorio pasekmes valstybei.

Tai parlamentaras Darbo partijos pirmininko pavaduotojas J. Pinskus pareiškė trečiadienį Konstituciniam Teismui paskelbus, kad „Alitos” bendrovė buvo parduota pažeidžiant Konstituciją, o Vyriausybės nutarimas dėl „Alitos” akcijų pardavimo sutarties projekto prieštaravo Valstybės ir savivaldybių turto privatizavimo įstatymui. Pasak jo, tai precedentas Lietuvos istorijoje.

„Pirmą kartą per nepriklausomos Lietuvos istoriją Konstitucinis Teismas konstatuoja, kad Vyriausybė pažeidė Konstituciją. Šio sprendimo teisines ir materialines pasekmes turės nustatyti ekspertai ir teismas, tačiau jau dabar aišku, kad politinę ir moralinę atsakomybę už šį sandorį turi prisiimti laikinosios komisijos įvardinti asmenys”, – teigia J. Pinskus.

Praėjusių metų spalį laikinoji Seimo komisija nustatė, kad privatizuojant „Alitą” valstybei buvo padaryta beveik 36 mln. Lt žala. Taip pat įvardinti už šią žalą atsakingi asmenys – Algirdo Brazausko vadovaujama Vyriausybė, Valstybės turto fondo buvę vadovai ir Privatizavimo komisija.

J. Pinskaus manymu, didžiausia atsakomybės našta krenta ant socialdemokratų: tuo metu valdžioje buvusio premjero ir socialdemokratų pirmininko A. Brazausko bei jo politikos tęsėjo – dabartinio ministrų kabineto vadovo ir socialdemokratų lyderio Gedimino Kirkilo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

2 atsiliepimai į "J. Pinskus: didžiausia atsakomybė už neteisėtą „Alitos” pardavimą tenka socialdemokratams"

  1. Lietuvos pilietis

    Pagaliau ne tik zmones, bet ir konstitucinis teismas priazino,kad Brazauskas nebuvo ir nera saziningas zmogus. Lietuvos pilieciai jau seniai zinojo, kad jis tapo milijonierius vgdamas zmoniu sukrauta turta.
    Pagal siu dienu premjera Kirkila, neva teismas duos patarimu apie Alytaus pardavimo sukciavima…..cia teismas turi ne patarti, bet pagaliau Brazauskas turi buti nubaustas kalejimu, turi buti konfiskuotas pavgtas turtas ir priversti grazinti Lietuvai pavoktus milijonus.
    Ponas Kirkilai, nesikiskite i teismo sprendimus. Jus dar iki siol nesate pats padares nei vieno sprendimo.Jus turetumet ieskoti patarimu sau kaip pagerinti atlikima premjero pareigas.
    Teismas yra ne jusu reikalas ir nesikiskite.

  2. dsx

    tai pasirodo, Paksas teisus buvo..

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.