Berniukų mokyklos griovėjams siekiama anuliuoti atestatą

Už senovinės Žardės akmens amžiaus gyvenvietės kultūrinio sluoksnio sunaikinimą bei savavališką M. Šerniaus gatvėje įsikūrusios buvusios berniukų mokyklos pastato griovimą A. Černecko IĮ „Inkomsta” gali tekti atsisveikinti su statybos atestatu.

Įmonė įtarimus dėl paveldo niokojimo bei jai skirtas baudas vadina nepagrįstais ir tvirtina, kad siekis anuliuoti atestatą – tiesiog Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vadovo Naglio Puteikio politikavimas ir bandymas susidoroti.

Kreipdamasis į Statybos rangovų atestavimo komisiją, veikiančią prie VĮ „Statybos produkcijos sertifikavimo centras”, N. Puteikis nurodė, jog „Inkomsta” du kartus buvo bausta administracinėmis baudomis dėl Nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos įstatymo pažeidimų.

Pernai gruodį įmonės direktorius buvo nubaustas 1 000 litų bauda už Žardės senovinės akmens amžiaus gyvenvietės Jūrininkų prospekte kultūrinio sluoksnio sunaikinimą. Šiemet kovą įmonės darbų vadovas buvo nubaustas 3 000 litų bauda už savavališką pastato M. Šerniaus gatvėje 12, kur veikė berniukų mokykla, nugriovimą.

„Sistemingai pasikartojantys „Inkomstos” akivaizdžiai tyčiniai kultūros vertybių griovimai kelia įtarimų, kad ši firma galimai specializuojasi žaibiškai naikinti kultūros vertybes Klaipėdos mieste ir būtent tokias tikslais pastaruoju metu ir yra samdoma”, – teigė N. Puteikis.

Anot KPD Klaipėdos teritorinio padalinio vyriausiojo valstybinio inspektoriaus Laisvūno Kavaliausko, Rangovų atestavimo komisija, įvertinusi KPD pateiktą medžiagą ir „Inkomstos” direktoriaus pasiaiškinimus, nutarė, kad įtarimai dėl įstatymams prieštaraujančios veikos yra pagrįsti, todėl būtina svarstyti įmonės statybos atestato anuliavimo klausimą. Komisija sprendimą priims už dviejų savaičių.

Tačiau „Inkomstos” direktorius Petras Černeckas nesutinka su minėtų baudų skyrimo įmonei pagrįstumu. Anot jo, Žardės gyvenvietėje, kai paveldui buvo padaryta žala, „Inkomstos” darbuotojas dirbo ne darbo metu ir be įmonės leidimo – jo esą tiesiogiai paprašė pats užsakovas.

Baudos tuomet „Inkomsta” nemokėjo, tačiau buvusi priversta tai padaryti gruodį, dirbdama teritorijoje Naujoje Uosto gatvėje. Esą tuomet N. Puteikis spaudęs darbų užsakovą – jei „Inkomsta” nebūtų sumokėjusi baudos, neva žadėta sustabdyti darbus, ir nuostoliai būtų buvę dideli.

M. Šerniaus gatvėje įsikūrusi mokykla po gaisro buvusi apgailėtinos būklės, tad, anot P. Černecko, netyčia užkliuvus ekskavatoriui, ji ir nugriuvusi.

„Mes nieko nestatome ir nieko negriauname – mūsų specializacija yra vandentiekio, kanalizacijos ir aplinkos tvarkymo darbai”, – pabrėžė P. Černeckas.

Anot jo, dėl absurdiškų kaltinimų ir noro pakelti politinius reitingus darbo gali netekti 165 „Inkomstos” darbuotojai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.