Pradėtas tyrimas dėl reklamos, raginančios parduoti žemę

Konkurencijos taryba, atsižvelgusi į informaciją, pateiktą gautuose skunduose ir prašymuose, nutarė pradėti tyrimą dėl bendrovės „Žemės vystymo fondas” skleidžiamos reklamos atitikties Reklamos įstatymo reikalavimams.

Konkurencijos tarybos nuomone, yra pagrindo įtarti, kad kaip klaidinanti gali būti vertinama reklama, kurioje raginama parduoti žemę, kadangi ji „dabar yra brangiausia, o po kelerių metų, Europos Sąjungai nustojus subsidijuoti, tikrai atpigs, perpus mažiau kainuos”.

Reklamos įstatymas nurodo, kad klaidinančia reklama laikoma reklama, kuri bet kokiu būdu, įskaitant ir jos pateikimo būdą, klaidina ar gali suklaidinti asmenis, kuriems ji skirta arba kuriuos ji pasiekia ir kuri dėl savo klaidinančio pobūdžio gali paveikti jų ekonominį elgesį arba kuri dėl šių priežasčių pakenkia ar gali pakenkti kito asmens galimybėms konkuruoti.

Interneto svetainėje www.zvf.lt skelbiama, kad UAB „Žemės vystymo fondas” yra investicinių įmonių grupė, užsiimanti žemės ūkio paskirties žemės sklypų pirkimu, pardavimu, nuoma ir valdymu. Ji nuosavybės teise valdo didžiausią žemės ūkiui skirtų sklypų dalį – apie 13 tūkst. ha žemės ūkio paskirties plotų ir yra pirmaujanti Lietuvos rinkoje. Ateityje ši įmonių grupė planuoja įsigyti iki 50 tūkst. ha žemės ūkio naudmenų.

Tuo tarpu Lietuvos Respublikos žemės ūkio paskirties žemės įsigijimo laikinasis įstatymas numato, jog ir fiziniai, ir juridiniai asmenys gali įsigyti tik tiek žemės, kad bendras vienam asmeniui priklausantis iš valstybės ir kitų asmenų įgytos žemės ūkio paskirties žemės plotas būtų ne didesnis kaip 500 hektarų, o bendras iš valstybės įgytos žemės ūkio paskirties žemės plotas turi būti ne didesnis kaip 300 hektarų.

Tačiau nepaisydamos šios įstatymo nuostatos vadinamosios „investicinių įmonių grupės” aktyviai užsiima žemės ūkio paskirties sklypų pirkimu, pardavimu, nuoma ir valdymu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.