Pakistanas aiškinsis sprogdinimo, kurio metu žuvo 28 žmonės ir buvo sužeistas ministras, aplinkybes

Pakistano vyriausybė suformavo ekspertų grupę, kuriai pavesta išsiaiškinti savižudžio sprogdintojo išpuolio, per kurį buvo sužeistas vidaus reikalų ministras ir žuvo 28 žmonės, aplinkybes, sekmadienį pranešė pareigūnai.

Su Afganistanu besiribojančios Šiaurės vakarų pasienio provincijos Čarsados mieste šeštadienį viešame susirinkime ministrui Aftabui Sherpao (Aftabui Šerpao) kreipiantis į žmones, savižudis įsirėžė į pakylą ir detonavo sprogmenis.

„Incidentui ištirti suformavome jungtinę tyrėjų komandą, kurią sudaro provincijos ir federalinės policijos pareigūnai bei tyrimų agentūros”, – po susitikimo su A.Sherpao žurnalistams sakė provincijos vyriausiasis ministras Akramas Durrani (Akramas Duranis).

Ištikimas prezidento Pervezo Musharrafo (Pervezo Mušarafo) rėmėjas A.Sherpao pasižymėjo iškiliomis kalbomis apie vyriausybės pasiekimus kovojant su terorizmu. Pakistanas yra vienas pagrindinių Jungtinių Valstijų sąjungininkų „kare su terorizmu”.

„Aš buvau to sprogimo taikinys”, – sakė A.Sherpao per nacionalinę televiziją.

Vidaus reikalų ministerijos darbuotojai sakė, kad Čarsados ligoninėje A.Sherpao buvo suteikta pirmoji pagalba, vėliau jis buvo išvežtas į savo rezidenciją Pešavare.

Pasak pareigūnų, A.Sherpao sužeidimai nebuvo dideli ir jau sekmadienį akylai saugomas jis atvyko Čarsadą dalyvauti devynių per sprogdintojo išpuolį žuvusių žmonių laidotuvėse.

Federalinis informacijos ministras Muhammadas Ali Durrani (Muhamadas Alis Duranis) Pešavare surengtoje spaudos konferencijoje sakė, jog žuvusiųjų skaičius sekmadienį išaugo iki 28, ir pridūrė, kad sprogimo metu dar 52 žmonės buvo sužeisti.

Pasak M.A.Durrani, sprogdintojas su savimi turėjo maždaug 10 kg sprogstamųjų medžiagų.

Provincijos policijos viršininkas Sharifas Virkas (Šarifas Virkas) sakė, kad tyrėjai rado savižudžio sprogdintojo galvą.

„Sprogdintojas, atrodo, buvo afganas”, – sakė Sh.Virkas.

Šeštadienio sprogdinimas yra jau devintas savižudžio surengtas išpuolis Pakistane šiais metais. Išpuolių metu žuvo dešimtys žmonių, tarp jų ir du sostinėje Islamabade.

Valdžios pareigūnai dėl daugumos sprogdinimų kaltina Pakistano talibų sukilėlius, kurių įtūžį pakurstė šių metų sausį neramumų krečiamame Pietų Vaziristano genčių regione kariuomenės surengtas oro antskrydis prieš, kaip įtariama, „al Qaeda” kovotojų rengimo stovyklą.

2006 metų lapkritį per savižudžio išpuolį armijos bazėje Dargajuje, šiaurės vakarų Pakistane, žuvo 42 kariai. Manoma, kad pastaroji savižudžio ataka taip pat buvo kerštas už kariuomenė surengtą raketų ataką prieš teroristų rengimo stovyklą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.