„Samsung“ kuria didžiausios talpos standžiuosius diskus

Plataus vartojimo skaitmeninės elektronikos ir informacinių technologijų gamintoja „Samsung Electronics” praneša kurianti aukščiausios kokybės 2,5 colio 7200 rpm (apsisukimai per minutę) standžiųjų diskų seriją „SpinPoint MP1”. Tai didžiausios talpos – 200 gigabaitų (GB) – 7200 rpm greičio ir 2,5 colių diskai su SATA sąsaja. MP1 serija skiriama įmonių sistemoms, pavyzdžiui, darbo stotims, RAID (perteklinis savarankiškų diskų masyvas) serveriams ir moduliniams serveriams.

„SpinPoint MP1” serijoje naudojama PMR (vertikaliojo įrašymo) technologija, serijinis 3,0 Gbps ATA, yra ir NCQ (Native Command Queuing), o tai garantuoja puikias veikimo charakteristikas. Siekiant standųjį diską apsaugoti nuo vibracijų ir smūgių, įdiegtas RVC (Rotary Vibration Controller), yra ir variantas su skaitmeniniu FFS (Free-Fall Sensor).

Pirmą kartą „SpinPoint MP1” serijoje panaudota technologija RVC neleidžia galvutei nukrypti, kai diską veikia intensyvi vibracija, todėl duomenų skaitymas dar patikimesnis. „SpinPoint MP1” serijos 2,5 colio diskai garantuoja kol kas didžiausią maksimalią 100 GB vieno disko talpą, 7200 rpm. Bus galima rinktis 80 GB, 120 GB, 160 GB, 200 GB talpos diskus su papildoma 8 MB arba 16 MB spartinančiąja atmintine. Masinės gamybos pradžia planuojama gegužę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.