Kauno valdininkų armija sparčiai mažėja

Laikinosios sostinės savivaldybės administracijoje tarnautojų trūkumas įgauna epidemijos mastą

Pastarosiomis savaitėmis Kauno miesto savivaldybės administracijoje tvyro apgaulinga ramybė. Bene tūkstančio tarnautojų gausa iki šiol garsėjusioje institucijoje kai kurių iš jų darbotvarkės pabrėžtinai tuščios, o kiti darbuotojai jau rengiasi palikti savo kabinetus.

Savivaldybės administracijos Ekonomikos ir Ūkio departamentai kurį laiką nerodo jokios veiklos. Oficialiai teigiama, kad jų vadovai serga, tačiau puse lūpų užsimenama, kad jie tiesiog ieško naujų darbo vietų.

Savivaldybės administracijos Personalo skyriaus vedėja Agnė Bataitienė įsitikinusi, kad dirbančiųjų stygius įgauna epidemijos mastą. „Per kelias pastarąsias dienas pareiškimų nepaliaujamai daugėja. Vien prieššventinę savaitę išėjo net 6 specialistai”, – LŽ sakė Bataitienė.

Jos teigimu, skaudžiausia, kad traukiasi vertinami specialistai, savivaldybėje dirbę ne vienus metus. Kodėl darbuotojai masiškai traukiasi, neaišku, tačiau, pasak vedėjos, galima drąsiai daryti prielaidą, kad didžiulę patirtį turintys specialistai itin laukiami privačiame sektoriuje.

Bataitienė prabilo apie dar vieną rimtą problemą. „Konkursai į laisvas darbo vietas savivaldybėje tampa tikru galvos skausmu. Tenka dažnai rinktis iš vieno, geriausiu atveju iš dviejų kandidatų. Specialūs reikalavimai nedideli, tačiau norinčiųjų dirbti vis mažiau, kai kurios pareigybės žmonių visai nevilioja”, – sakė Personalo skyriaus vedėja.

Ji minėjo klasikiniu tampantį pavyzdį – jau ketvirtas konkursas eiti laisvas urbanistų pareigas baigėsi be rezultatų. „Tiesa, tai nėra vien tik mūsų savivaldybės bėda. Tokia bendra tendencija – valstybės tarnyba sensta”, – pabrėžė Bataitienė. Tačiau ji pridūrė, kad daug tikimasi iš vasarą vyksiančių konkursų, mat paprastai po diplomų įteikimo Kauno aukštosiose mokyklose padaugėja pretendentų į valstybės tarnybą.

Kauno tarybos sprendimu, savivaldybės administracijos darbuotojų skaičius gali būti ne didesnis kaip 927. Kiek dabar yra laisvų etatų, tiksliai neatsakoma, esą į kai kuriuos etatus pretenduoja pareigų netenkantys politinio pasitikėjimo tarnautojai. Naujos kadencijos tarybos lyderiai dar per savivaldos rinkimus ne kartą yra tvirtinę, kad jiems atėjus į valdžią valdininkų armija mieste tikrai nebus didinama, o gal net ir sumažės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.