Tarnybinis šuo kvaišalų rado nuteistajam atsiųstame siuntinyje

Antradienį tikrindami vienam nuteistajam atsiųstą drabužių siuntinį Alytaus pataisos namų pareigūnai aptiko, kaip įtariama, psichotropinės medžiagos – amfetamino. Kol kas nežinomu kvaišalų kiekiu buvo „impregnuota” plaušinė.

Balandžio 3-iosios popietę buvo tikrinimas pašto siuntinys, adresuotas nuteistajam Romanui Č. Iš sostinės atsiųstoje didokoje kartoninėje dėžėje buvo nemažai drabužių, patalinės komplektas, nosinių ir plaušinė.

Praėjusios savaitės įvykio paskatinti pareigūnai nutarė siuntinį tikrinti pasitelkę keturkojį „rentgeną” – tarnybinį šunį Džerį. Pasiūlius „įvertinti” siuntinio turinį šuniui labai nepatiko iš pažiūros dėmesio neverta plaušinė. Keturkojį sudominusios plaušinės šiurkščiojoje pusėje pareigūnai pastebėjo rusvas dėmes – tarsi naujas daiktas būtų netyčia aptaškytas kažkokiu skysčiu. Pareigūnų atlikto testo rezultatai parodė, kad tai – amfetaminas.

Su panašiu atveju alytiškiai pareigūnai buvo susidūrę šių metų pradžioje, kai siuntinyje aptiko kvaišalais „impregnuotą” sportinių kelnių juosmens virvelę. Siuntinys su kvaišalais buvo adresuotas nuteistajam 23 metų Romanui Č. Šešis kartus teistas vilnietis šį kartą laisvės neteko dėl vagystės. Už tai Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas jį šešiems mėnesiams pasiuntė už grotų. Pataisos namų vartai šiam vaikinui turėtų atsiverti šių metų liepą.

Radinys pataisos namuose – Džeriui jau antrasis mūsų šalyje. Praėjusią savaitę ilgalaikių pasimatymų kambaryje jis aptiko džiovintų kanapių, amfetamino ir didelį kiekį ekstazio. Įtariama, kad kvaišalų bausmę atliekančiam savo vyrui atvežė nėščia jo žmona. Kartu su dar dviem keturkojais daugiau kaip prieš mėnesį Džeris atvyko iš Olandijos. Kalėjimų departamentas šioje šalyje įsigijo rimtų pagalbininkų kovojant su neteisėta kvaišalų apyvarta įkalinimo įstaigose. Šunys atiteko Alytaus pataisos namams, Pravieniškių 2-iesiems pataisos namams-atvirajai kolonijai ir Lukiškių tardymo izoliatoriui-kalėjimui.

Jau daugiau kaip metai, kai nuteistųjų bičiuliai nebeturi galimybės kvaišalus, mobiliuosius telefonus, kitus draudžiamus daiktus mėginti perduoti paslėpę juos maisto produktų ar higienos priemonių siuntiniuose. Tačiau „tiekėjai” ieško naujų būdų bei mėgina pasinaudoti įstatymų išlygomis.

Nuteistiesiems nebegalima paštu siųsti bei perduoti siuntinių su maisto produktais, higienos reikmenimis, kitomis buities prekėmis, tačiau kartą per šešis mėnesius jie turi teisę gauti drabužių ir avalynės siuntinį.

Rastosios medžiagos perduotos ekspertams, dėl narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimo pataisos įstaigos Vidaus tyrimų tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.