Puošmenos prišaukia ligą

Ilgalaikiai kūno papuošimai sujaukia organizmo pusiausvyrą.

Tatuiruotės, auskarai, „perliukai” ant dantų – mados ir įvaizdžio atributai. Tačiau gydytojai linkę į tokius mados vėjus žiūrėti skeptiškai ir prieš žalojant kūną siūlo įvertinti savo organizmo atsparumą.

Po „perliuko” – skylutės

Nuo trijų mėnesių iki kelerių metų ant danties specialiais klijais priklijuojami „perliukai” nėra kenksmingi, tačiau, pasak gydytojų, sveikatos tikrai neprideda.

Odontologų nuomone, auksinės arba bižuterinės saulytės, mėnuliukai, žvaigždutės kiekvieno žmogaus organizmą veikia individualiai.

Gydytoja odontologė Dalė Marija Malanjinienė tvirtino, kad susižavėjusieji papuošimais ant dantų, turėtų objektyviai įvertinti, ar dantys yra pakankamai sveiki, nekeliantys problemų ir, be abejo, balti.

Tokios pat nuomonės laikosi ir odontologo padėjėja Silvija Proškimienė. Anot jos, jautrus dantis, ant kurio buvo priklijuotas papuošimas, vėliau gali pradėti gesti.

Praduria „taškus”

Kai kurie odontologai pabara ir tuos, kurie liežuvyje nuolat nešioja auskarą. Bet kuriuo atveju tai yra svetimkūnis, turintis nuolatinį sąlytį su burnos gleivine.

Gydytojos odontologės D.M.Malanjinienės nuomone, auskaras liežuvyje atrodo neestetiškai. Be to, neretai gali būti įvairių uždegimų priežastis.

„Protezus, kurie yra svetimkūniai, žmonės nešioja dėl to, kad reikia, o auskarai nėra būtinas dalykas”, – tikino D.M.Malanjinienė.

Klaipėdos apskrities ligoninės Odos ir veneros ligų centro vedėja Aldona Kajutytė aiškino, kad žmogaus ausis yra kaip žemėlapis. Spenelyje yra labai daug taškų, kurie siejasi su kitais organais.

A.Kajutytės teigimu, labai sunku pradurti skylę taip, kad nebūtų kliudytas nė vienas iš tų taškų.

Išsivysto ligos

Tatuiruočių kenksmingumas taip pat priklauso nuo odos jautrumo, darbo sterilumo ir nuo kūno vietos, kurioje tatuiruotė piešiama.

Ant jautrios, į alergijas linkusios odos tatuiruočių nederėtų daryti. Moterims, kurios ruošiasi gimdyti taip pat reikėtų pamąstyti, kaip atrodys piešinys ant krūtinės ar ant pilvo po nėštumo.

Gydytoja A.Kajutytė pasakojo, kad kai kurių žmonių oda tiesiog būna jautri dažams. Tuomet kartu su piešiniu atsiranda ir paraudimai, pūliuojančios žaizdos, dermatitas. Galimi net hepatito C užsikrėtimo atvejai.

Homeopatai – prieš

Odos gydytojai dažniausiai susiduria su tais, kurie neturi pinigų lazerinėms procedūroms ir nebepatinkančias tatuiruotes bando naikinti patys.

A.Kajutytės teigimu, pacientai išblukusius kūno piešinius degina, tepa įvairiomis cheminėmis medžiagomis, į paodį įšvirkščia balinančių priemonių.

Gydytojai homeopatai ir, be to, tokių kraštutiniškumų nesupranta, kaip galima žaloti savo kūną. Gydytoja Birutė Jonkuvienė paaiškino, kad kiekvienas kūno sužalojimas išbalansuoja organizmą ir kartais maža skylutė ausyje gali būti didelės ligos priežastis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.