Šildanti imbiero arbata

Siautėjant gripo ir kitiems virusams, atsilaikyti padės imbiero arbata.

Tai – ne vien sveikas, skanus, kvapnus, bet ir kaitros teikiantis gėrimas, maloniai sušildantis visą kūną.

Skanu ir sveika

Šaldytuve visada pravartu turėti stiklainiuką su jau paruošta imbiero, medaus ir citrinos tyre.

Ją lengva pasidaryti.

Imbiero gumbus (jų rasite didesniame prekybos centre) bei citrinas susmulkinti ir sumaišyti su medumi.

Šios kvapnios, saldžios ir turtingos vitaminų tyrės dėti į puodelį vieną ar du šaukštelius – pagal skonį.

Galima šia tyre gardinti juodą, žalią ar vaistažolių arbatas, galima sumaišyti vien su virintu šiltu vandeniu.

Maitina ir gydo

Šviežios imbiero šaknys ypač populiarios ruošiant indų ir rytietiškos virtuvės patiekalus.

Imbiero panaudojimas kulinarijoje ir konditerijoje išties labai platus.

Plonais griežinėliais suraikytas imbiero šakniastiebis dedamas ruošiant marinatus ir aštrius patiekalus.

Tarkuotu ir kapotu imbieru galima gardinti makaronus, troškintą mėsą.

Smulkiai tarkuotas imbieras daugiau tiks keptiems gaminiams, taip pat ir salotoms.

Imbiero galima dėti į sriubas, padažus.

Jis tapo neatskiriama dalimi tradicinių Vakarų Europoje imbiero meduolių, keksų, sausainių.

Imbieras jau senovės egiptiečių, romėnų bei graikų buvo naudojamas ir medicinoje. Šis augalas turi antiseptinių savybių ir stabdo kraujavimą.

Atlikti imbiero poveikio sąnarių uždegiminių ligų gydymui tyrimai suteikė vilčių, jog imbieras stabdo sąnario kremzlę apėmusį uždegimą, vadinasi, ir kremzlės tolesnį irimą.

Galima išsiauginti

Imbieras – nepigus malonumas. Todėl verta jį patiems užsiauginti.

Šaknį pasodinkite į purią derlingą žemę.

Netrukus išlįs pirmi lapai. Jie dideli, panašūs į palmių lapus.

Gegužės mėnesį, po visų šalnų, imbierą galima persodinti į lysvę.

Šakniastiebiai kasami vėlų rudenį, kai nudžiūva lapai.

Per žiemą laikoma vėsiai – rūsyje, drėgname smėlyje.

Vasarį ar kovą gumbai vėl sodinami į vazonus, kad pradėtų augti, o gegužę vėl – į lysvę. Imbierų vegetacija ilga, pasodinti į lysvę tiesiai iš rūsio nespėja užauginti derliaus, todėl keletą mėnesių paauginami namie.

Mūsų sąlygomis imbierą galima visus metus auginti namuose, ant palangės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.