SEB Vilniaus bankas išplatino su Didžiosios Kinijos įmonių akcijomis susietų obligacijų už rekordinę sumą

SEB Vilniaus bankas sėkmingai baigė platinti su Didžiosios Kinijos įmonių akcijomis susietas obligacijas – iš viso investuotojai šių obligacijų įsigijo už rekordinę – 104 milijonų litų – sumą. Tai yra didžiausia suma Lietuvoje, surinkta per vieną platinimo laikotarpį, kai klientai galėjo įsigyti su vienu indeksų portfeliu (ar indeksu) susietų obligacijų.

„Obligacijų platinimo rezultatai akivaizdžiai rodo, kad vis daugiau Lietuvos gyventojų naudojasi šia saugia ir tuo pačiu labai pelninga investavimo priemone. Vien per pirmą šių metų mėnesį į mūsų banko platintas su akcijomis susietas obligacijas žmonės investavo tiek, kiek per keturis praėjusių metų mėnesius”, – sakė SEB Vilniaus banko Finansų rinkų departamento direktorius Vykintas Misiūnas.

Pasak jo, itin sėkmingi praėjusių metų investavimo Azijos rinkose rezultatai paskatino žmones atkreipti dėmesį į šį dinamišką regioną – daugiau negu pusė SEB Vilniaus banko išplatintų nominaliosios vertės obligacijų yra susietos su Azijos įmonių akcijų kainų indeksais.

Anot SEB Vilniaus banko analitikų, Kinijos, Honkongo, Taivano ir Singapūro ekonomikai jau kurį laiką yra būdingas spartus ar net rekordinis akcijų kainų didėjimas, kurio nesustabdo net laikinas ūkio plėtros sulėtėjimas kai kuriose šio regiono šalyse.

Sausio 10–vasario 6 dienomis SEB Vilniaus bankas platino tris su Didžiosios Kinijos įmonių akcijomis susietų obligacijų emisijas. Pirmų dviejų emisijų, kurių obligacijos yra po 100 litų, bet skirtingo saugumo lygmens, investavimo koeficientai yra 69 proc. ir 94 procentai. Už saugesnes obligacijas, neatsižvelgiant į indeksų portfelio vertės pokytį, bus mokamos 3 proc. nominaliosios obligacijų vertės palūkanos, apskaičiuojamos už visą obligacijų galiojimo laikotarpį. Trečiosios emisijos, kurios vienos obligacijos kaina buvo 110 litų, nustatyta investavimo koeficiento reikšmė yra 184 procentai.

Nuo šiandien. bankas platina naujas su Rytų, Pietryčių ir Vidurio Europos įmonių akcijų kainų indeksu New Europe Blue Chip ir su Brazilijos, Rusijos, Indijos ir Kinijos įmonių akcijų kainų indeksu S&P BRIC 40 susietų obligacijų emisijas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.