Biudžetininkai liks be priedų

Penkiose miesto socialinėse įstaigose gali nebelikti darbuotojų.

Varganus atlyginimus gaunantys socialiniai darbuotojai nustėro sužinoję, kad šiemet jiems nebebus skiriami ir 5 proc. atlyginimo dydžio priedai.

Tokią priemoką socialiniai darbuotojai buvo išsikovoję, kai pernai surengė Gedulo akciją. Tuomet jie protestavo prieš tai, kad buvo panaikinti 20 proc. atlyginimo dydžio priedai.

„Savivaldybėje mums buvo paaiškinta, kad priedai nebebus skiriami ne tik socialiniams darbuotojams, bet ir visiems savivaldybės biudžetinėse įstaigose dirbantiems žmonėms. Situacija tikrai liūdna, nes netekę dalies atlyginimo darbuotojai vis dažniau palieka darbą. Pavyzdžiui, praėjusią savaitę ant savo darbo stalo radau vienos geriausių specialisčių prašymą išeiti iš darbo. O vairuotojo mūsų įstaiga ieškojo net du mėnesius, nes niekas už tokį atlygį nenori dirbti”, – sakė Socialinės paramos centro direktorė Diana Stankaitienė.

Vidutinis socialinių darbuotojų atlyginimas siekia apie tūkstantį litų „ant popieriaus”. Todėl 5 proc. atlyginimo dydžio priedas buvo nemenka paspirtis.

Tam, kad Socialinės paramos centro darbuotojams būtų mokami 5 proc. atlyginimo dydžio priedai, per metus tereikia vos 24 tūkst. litų.

„Neseniai surengėme pasitarimą su visų Klaipėdos socialinių įstaigų vadovais. Visi lyg vienas guodėsi, kad nebežino, kaip organizuoti darbą, nes labiausiai patyrę specialistai išeina, o į jų vietą prisikviesti naujų žmonių beveik neįmanoma”, – teigė D.Stankaitienė.

Finansų skyriaus vedėja Aldona Špučienė patvirtino, kad biudžetinių įstaigų darbuotojų priedams prie atlyginimo biudžete pinigų nenumatyta.

Tačiau, pasak jos, atlyginimai nesumažės, nes jie, Vyriausybės nutarimu, yra padidinti 14-18 proc.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.