Nepagailėkite savo kraujo

Beveik kiekvienas galime išgelbėti kito žmogaus gyvybę. Tam pakanka lašo mūsų kraujo.

Vakarų Lietuvos kraujo donorų asociacija vasario 5-21 dienomis kviečia visuomenę ir visų partijų politikus aktyviai dalyvauti neatlygintinos donorystės akcijoje „Šiandien Tavo kraujas gali išgelbėti kito žmogaus gyvybę”.

Tai puiki proga ne tik žodžiais, bet ir konkrečiu veiksmu pagelbėti nelaimės ištiktiesiems – ligoniams po sunkių traumų, sudėtingų operacijų, gimdyvėms, onkologinėmis, kraujo ir kai kuriomis kitomis ligomis sergantiems žmonėms. Jiems iš donorų kraujo pagaminti kraujo komponentai neretai būna paskutinė viltis išgyventi.

Šios donorystės akcijos rezultatai bus komentuojami miesto dienraščiuose ir kituose žiniasklaidos šaltiniuose konkrečiai įvardinant ir padėkojant aktyviausioms partijoms ir politikams.

Klaipėdos kraujo centrui priklauso Tauragės ir Telšių apskritys, todėl politinių organizacijų nariai mielai kviečiami aktyviai dalyvauti akcijoje, pasitelkiant ir minėtas apskritis.

Visiems paaukojusiems savo kraujo anonimiškai ir nemokamai bus atlikti sudėtingi, brangiai kainuojantys tyrimai dėl ŽIV, sifilio, virusinių hepatitų B ir C.

Pageidaujantys aukoti kraujo kviečiami į Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos filialą (Naikupės g. 28, informacija telefonais:

(8 46) 36 80 00, (8 46) 36 62 07). Subūrus 7-10 potencialių donorų grupę, mobili kraujo centro brigada suderintu laiku atvyks į Jūsų kolektyvą. Laiką ir vietą galima suderinti su donorų organizatore Indre Bytautaite (mob. tel. 8 612 6 03 39).

Klaipėdos kraujo centro darbo laikas: 8-19 val. – pirmadieniais ir trečiadieniais, 8-15 val. – antradieniais, ketvirtadieniais ir penktadieniais.

Akcijos kulminacija – Vakarų Lietuvos kraujo donorų asociacijos organizuojama konferencija „Neatlygintinos kraujo donorystės svarba”, kurioje dalyvaus tarptautinės kraujo donorų federacijos prezidentas Nylsas Mikelsenas, politikai, Seimo nariai, valdžios atstovai, donorai, religinės bendruomenės, kiti suinteresuoti asmenys.

Konferencija vyks šių metų vasario 10 dieną viešbutyje ” Navalis” (Herkaus Manto g. 23).

Konferencijos metu viešbutyje mobili Kraujo centro specialistų brigada nuo 8 iki 12 val. lauks norinčiųjų paaukoti savo kraujo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.