„Mažeikių naftos” benzino rinkoje – naujas konkurentas

Baltijos šalių degalų rinkoje dominuojančiai „Mažeikių naftai” atsirado naujas konkurentas – Estijai ir Latvijai degalus pradėjo tiekti rusų naftos kompanija „LUKoil”.

Prekiauti jais Lietuvoje bendrovė artimiausiu metu neplanuoja.

Rusijos naftos koncernas „LUKoil” į Latviją ir Estiją ėmė tiekti populiariausios 95 markės benziną. Šiuo metu didžiąją dalį šių degalų Baltijos šalių rinkai parduoda „PKN Orlen” valdoma „Mažeikių nafta”.

„LUKoil” teigimu, Rusijos Nižnij Novgorodo gamykloje pagamintas 95 markės benzinas atitinka ES standartą „Euro-3”. Jis pradėtas gaminti 2005 metais, kai buvo baigta įmonės rekonstrukcija ir modernizavimas. Kapitalinės „LUKoil” investicijos į šį projektą siekė 90 mln. litų.

„Kol kas įvežame pirmas benzino partijas. Kadangi po rekonstrukcijos gamykla yra viena pažangiausių regione ir jos produkcija atitinka pasaulinius standartus, pirmiausia benzinu prekiausime savo degalinėse, o paskui, atsižvelgdami į situaciją, priimsime tam tikrą sprendimą”, – LŽ sakė bendrovės „Lukoil Baltija” didmeninės prekybos direktorius Raimundas Dabravalskis. Ji pažymėjo, kad Lietuvoje „LUKoil” parduos tik Rusijoje pagamintą dyzeliną.

„Dar neturime planų vežti į Lietuvą benziną. Bent jau artimiausioje ateityje. Tačiau „LUKoil” degalinių tinklas Lietuvoje jau dabar parduoda 50 proc. dyzelino, pagaminto Nižnij Novgorode. Tokį santykį su Mažeikiuose gaminamais degalais žadame išlaikyti visus 2007 metus”, – kalbėjo Dabravalskis.

Anot „LUKoil” antrinės įmonės Latvijoje „Lukoil Baltija R” vadovo Chaimo Kogano, tiekti benziną iš Rusijos atsieina brangiau nei iš Lietuvos, tačiau Rusijoje benzinas gerokai pigesnis, todėl Latvijos degalinėse jis kainuos maždaug tiek pat, kiek lietuviškas. Šiuo metu bendrovei „Lukoil Baltija” Lietuvoje priklauso populiariausias mažmeninės prekybos naftos produktais tinklas – iš viso 116 degalinių, Latvijoje – 38.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.