Vaikus suvienijo pieštas kalendorius

Tarptautinis kultūros ir meno centras, padedamas generalinio Rusijos Federacijos konsulato, išleido 2007 metų vaikų piešinių kalendorių. Kalendorius skirtas tarptautiniam vaikų piešinių konkursui „Slavų šaltinis”.

Praėjusią savaitę P.Domšaičio galerija sukvietė visus į kalendoriaus pristatymą. Jame dalyvavo Klaipėdoje esantys įvairių šalių garbingi konsulai ir ambasadų atstovai, Seimo nariai, miesto tautinių bendrijų atstovai, stačiatikių bažnyčių vadovai, miesto dailės mokytojai, žurnalistai.

Konkursą organizavo Klaipėdos A. Rubliovo pagrindinė mokykla, slavų kultūros centras „Razdoljė”.

Praėjusiais metais konkursui buvo pateikta 3 500 piešinių iš 14 šalių: Rusijos, Lietuvos, Estijos, Latvijos, Ukrainos, Baltarusijos, Lenkijos, Švedijos, Vokietijos, Bulgarijos, Kanados, Moldovos, Egipto, Kazachstano. Deja, kalendoriuje galėjo tilpti tik 25 vaikų piešiniai.

Tarptautinio kultūros ir meno centro direktorės Viktorijos Voronovos nuomone, kalendorius – tai dar vienas būdas eksponuoti vaikų darbus. Svarbiausia kalendoriaus užduotis – pritraukti kuo daugiau dalyvių į konkursą iš kuo daugiau šalių. Organizatoriai tikisi, kad kalendoriaus leidyba taps gražia tradicija.

Šio kalendoriaus tiražas – tūkstantis egzempliorių ir visi jie bus nemokamai išplatinti ambasadose, tarptautinėse organizacijose, vaikų meno studijose ir išdalinti projekto dalyviams.

„Mes tikime: blogis ir grožis – nesuderinami. Gamtos grožio suvokimo ir meno dėka vaikas atranda gerą, nuostabų pasaulį savyje. Štai kodėl taip svarbu išmokyti vaiką stebėti grožį ir gėrėtis juo. Ukrainiečių patarlė byloja, kad žmogus negali kurti blogio, laikydamas rankose smuiką, pieštuką, teptuką. Menininkai pedagogai įsitikinę – mažasis menininkas atviras, nenusakomas ir jo kūriniai išmintingi”, – sakė V.Voronova.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.