Sezonas Eurolygoje baigtas?

Pirmąją vienintelės Eurolygos turnyre rungtyniaujančios Lietuvos komandos sezono dalį galima apibūdinti tik vienu žodžiu – siaubas

Kauno „Žalgirio” krepšininkams devintasis Eurolygos sezonas žadėjo daug. Iš garsiausio Lietuvos klubo daug tikėjosi ir komandos gerbėjai, ir vadovai, vasarą, bent jau „ant popieriaus” sugebėję suburti iš ties pajėgią ekipą.

Į komandą buvo pasikviestas vienu geriausiu Europos įžaidėjų vadintas kroatas Marko Popovičius, garsiausias Suomijos krepšininkas, jėgas NBA lygoje išbandęs Hanno Mottola, taikliarankis brazilas Marcelinho Machado ir Naujosios Zelandijos rinktinės lyderis Kirkas Penney. Šie krepšininkai prisidėjo prie komandoje iš praėjusio sezono likusių žalgiriečių: kapitono amerikiečio Tanokos Beardo bei komandos lyderiais tampančių Pauliaus Jankūno ir Jono Mačiulio.

„Žalgirio” vadovai džiaugėsi, kad pavyko suburti itin pajėgią komandą ir kalbėjo apie patekimą tarp 8 stipriausių Europos krepšinio komandų. Šios Kauno klubo viltys subliūško kaip burbulas. Pralaimėję net 5 rungtynes iš eilės ir per pirmąją Eurolygos reguliariojo sezono dalį iškovoję vos vieną pergalę žalgiriečiai „įsitvirtino” C grupės dugne, o iš jo pakilti bus labai sunku. Norint iškopti tarp 16 stipriausių Europos komandų „Žalgiriui” reikia stebuklo. Iki šiol per visą Eurolygos istoriją nė vienai komandai, sezoną pradėjusiai 1-6, nėra pavykę patekti į Top-16 etapą.

Krepšinio ekspertai vienbalsiai sutinka, kad Kauno ekipai sezonas Eurolygoje jau baigtas, tačiau dėl Lietuvos ir Baltijos krepšinio lygų nugalėtojų vardų pakovoti dar galima.

„Tai dar toli gražu ne sezono pabaiga. Eurolyga jau aiškiai „nuplaukė”, bet dėl kitų trofėjų dar galima kautis. Nė viena komanda įpusėjus sezonui ginklų nesudeda, todėl dar niekas neprarasta”, – sakė krepšinio ekspertas, buvęs žalgirietis Sergejus Jovaiša.

Jo manymu, nesėkmingą „Žalgirio” sezoną Eurolygoje lėmė ne trenerių darbas, o prastas žaidėjų parinkimas. S.Jovaiša tvirtina, kad didžiausia Kauno klubo bėda – prasta žaidėjų individuali gynyba: „Prieš sezoną Kauno ekipa įsigijo tokius krepšininkus, kokių jai labiausiai trūko – gynėjus, tačiau pamatėme, kad jie labai silpni gindamiesi, ypač individualiai. Lemiamu metu „Žalgirio” legionieriai nesusitvarko su savo ginamaisiais, o šie pelno taškus, kada to nori. Be gynybos šiais laikais laimėti yra labai sudėtinga”.

S.Jovaiša prisiminė, kad geriausius laikus Kauno ekipa išgyveno, kai vyriausiuoju treneriu dirbo Jonas Kazlauskas. Tuomet gynyba būdavo stiprioji „Žalgirio” žaidimo dalis ir dažniausiai lemdavo pergales. Pasak Jovaišos, Kauno klubui trūksta tokių patikimų žaidėjų kaip Tomas Masiulis bei legionieriai, kurie klusniai vykdydavo ekipos stratego sumanytus gynybinius barjerus.

„Aistros „Žalgiriui” užtenka, tačiau komandai trūksta žaidėjų, turinčių kieto žaidimo savybių. Tie žaidėjai, kurie buvo parinkti kaip geri atakuojantys krepšininkai, jie net mesdami į krepšį nėra visiškai patikimi. Žalgiriečiai žaidžia labai banguotai, negalima laimėti remiantis principu: „Mesiu, o įkris ar ne, dar neaišku”. Tokių pergalių nebus. Lemiamu metu komanda neturi kuo remtis, viskas remiasi atsitiktinumu”, – pažymėjo S.Jovaiša.

Krepšinio ekspertas nekaltino iš „Žalgirio” vyriausiojo trenerio pareigų atsistatydinusio Ainaro Bagatskio. Pasak S.Jovaišos, treneris parenka krepšinio strategiją, kurią krepšininkai turi įgyvendinti, o jei to padaryti jie nesugeba, kaltas yra ne treneris.

„Visam Kauno krepšiniui tai, kas vyksta dabar, yra tarsi žingsnis atgal. Praėjusiais metais LKL finalo serijos rezultatas buvo tiesiog šiurpus, šiemet „Lietuvos ryto” komanda taip pat yra agresyvesnė, todėl kauniečiai turėtų susiimti”, – pareiškė S.Jovaiša.

——————————————————————————–

Kauno „Žalgirio” rungtynės Eurolygoje

Varžovas Rezultatas

Benetton (Italija) 82:95

ELDO Basket (Italija) 83:65

Barcelona (Ispanija) 86:92

Fenerbahce Ulker (Turkija) 75:84

CSKA (Rusija) 59:78

Aris (Graikija) 66:73

Elan Bearnais (Prancūzija) 106:110

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.