Sostinės vicemeras trinktelėjo durimis

Netekęs pirmosios vietos Socialdemokratų partijos sąraše į Vilniaus miesto savivaldybę Gediminas Paviržis nutarė keisti partijos skyrių ir net rinkimų sąrašą

Ilgametis Socialdemokratų partijos (LSDP) narys, buvęs parlamentaras, Vilniaus apskrities viršininkas bei sostinės meras, o dabar – vicemeras 65 metų Gediminas Paviržis paliko LSDP Vilniaus miesto skyrių ir perėjo į rajono organizaciją.

Toks savivaldybės politiko žingsnis gerokai nustebino sostinės socialdemokratus. Šį kolegos žingsnį jie įvertino kaip nesutarimą su naujuoju Vilniaus socdemų lyderiu Seimo nariu 35 metų Algirdu Paleckiu.

Pats Paviržis nieko keista čia nemato: „Jei būčiau išėjęs į kitą partiją, o dabar tik į kitą skyrių”. LSDP Vilniaus skyriaus vadovas Paleckis, paklaustas, kodėl išėjo partietis sakė, kad Paviržis apsisprendimą motyvavo pasikeitusia padėtimi skyriuje – esą atėjo nauji vadovai, kuriems reikia suteikti galimybę padirbėti. Paleckis nauju LSDP Vilniaus skyriaus vadovu buvo išrinktas liepos mėnesį.

Paklaustas, ar nemėgino įkalbėti Paviržį pasilikti, sakė: „Bandėme, bet žmogus laisvas rinktis”. Paviržis taip pat pasitraukė iš LSDP Vilniaus skyriaus prezidiumo.

Pasidomėjus, kokie motyvai paskatino pereiti į kitą partijos skyrių, Paviržis LŽ tikino, kad taip pasielgti jį paskatino nesprendžiamos Vilniaus rajono problemos. Pasak jo, sostinė šiuo metu klesti, apie ją kalbama kaip apie būsimą kultūros sostinę, o miesto prieigos – baisios, niekas nieko nestato, nėra infrastruktūros. „Tai didelis valdžios apsileidimas. Manau, kad savo patyrimu tikrai būsiu rajone naudingesnis ir reikalingesnis. Žinoma, jei neišrinks į tarybą, taip pat didelio sukrėtimo nebus”, – teigė Paviržis.

Esą dėl to pačios priežasties jis nutarė balotiruotis ne į Vilniaus miesto, o rajono savivaldybę. Paviržis tvirtino dar nežinąs, kelintas bus įrašytas kandidatų sąraše.

Paklaustas, ar išeiti neprivertė nesutarimai su nauju miesto organizacijos vadovu, Paviržis atsakė: „Aš nekonfliktavau, gal jis su manimi nesutarė, čia jau kitas dalykas. Priešingai, jei paklausite dabartinio vadovo pono (o gal draugu turėtume vadinti) Paleckio, jis pasakys, kad daug kuo padėjau. Žodžiu, jokio sąžinės graužimo nejaučiu”.

Paviržis gyvena Vilniaus rajone, Riešėje. Tai, pasak jo, tik formali priežastis. „Išvažiuokite iš Vilniaus, pasižiūrėkite, kokie keliai, kaip žmonės gyvena. Kodėl nepatvirtinti detalieji planai,

kodėl delsiama tvirtinti bendrąjį rajono planą? Taigi yra įvairių priežasčių, kurias norėčiau išsiaiškinti: ar tai daroma tyčia, ar ne, ar reikia padėti, ar kritikuoti. Kiekvienas turi būti ten, kur jaustųsi naudingas. Vargu ar galiu būti naudingas miestui, kur viskas lyg ir sutvarkyta”, – kalbėjo Paviržis.

LSDP Vilniaus rajono skyriaus pirmininkas Jonas Garelčikovas LŽ pasidžiaugė, kad pas juos atėjo toks patyręs politikas, turintis didelės savivaldybių darbo patirties. „Gavome labai tvirtą partijos narį ir pagalbininką”, – sakė jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.