Kolumbariumo įrengimo darbai pasiekė finišo tiesiąją

Uostamiesčio valdininkai, primygtinai klausinėjami, kada pagaliau Lėbartų kapinėse pradės veikti kolumbariumas, tapo atsargūs ir konkrečių datų nebeįvardija.

„Daugiau jokių terminų, – gynėsi Savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėja Violeta Staskonienė, – nes vėl bus taip: kažkas kažką pažada, net dieną įvardija, o aiškintis, kodėl ir vėl pažadas liko neištesėtas, tenka mums.”

Pasak valdininkės, sutartis su Plungės bendrove „Alfva” sudaryta trejiems metams – iki 2008-ųjų rugsėjo 30-osios. Kolumbariumo įrengimas esąs tik vienas iš joje suminėtų darbų. Konkretaus termino, kada šį objektą privalu užbaigti, sutartyje nesą, o visos rangovo įvardytos darbų pabaigos datos buvę tik žodžiu duoti pažadai.

„Vakarų ekspresas” jau rašė, kad iš pradžių kolumbariumą – sieneles urnoms su mirusiųjų pelenais laikyti – Lėbartuose ketinta pastatyti vasaros pabaigoje, vėliau buvo įvardijama kita data – spalio 1-oji. Šiam terminui suėjus rangovas tikino visus darbus užbaigsiąs ne vėliau lapkričio 1-osios – tądien kolumbariumą ketinta pašventinti, – tačiau nesuspėjo ir įvardijo naują datą – lapkričio 15-oji.

Vakar į Lėbartus nuvykę „Vakarų ekspreso” reporteriai pamatė, kad ir šis pažadas liko neištesėtas. Tiesa, greičiausiai 2008-ųjų rugsėjo laukti tikrai nereikės – darbai, tarp jų – ir aplinkos sutvarkymas, bus užbaigti dar šią savaitę.

Kolumbariumą sudarys šešios sienelės – keturios dviaukštės ir dvi vienaaukštės. Pastarosios – metro aukščio, tokio paties pločio ir 13 metrų ilgio. Dvipusės dviaukštės – 3,4 metro ilgio, 1,4 metro aukščio ir 1,72 metro pločio.

Kaip žaliava joms pasirinktas dviejų atspalvių pilkas granitas – tamsus, beveik juodas, ir kiek šviesesnis. Užrakinamas nišas urnoms taip pat dengia granito plokštės. Sienučių apačioje sumontuotos pakylos gėlėms. Iš viso šešiose sienelėse bus įrengtos 168 urnos.

Bendra šio projekto vertė – per 350 tūkst. litų.

Pagal sudarytą sutartį, UAB „Alfva” iki 2008-ųjų rugsėjo Lėbartų kapinėse yra įsipareigojusi įrengti beveik 19 tūkst. naujų kapaviečių. Įgyvendinus šį projektą bei išplėtus senąsias Joniškės kapines laidojimo vietų uostamiestyje turėtų užtekti maždaug 17-ai metų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.