Leista iš dalies atnaujinti „Jelfos” gamybą

Lietuvos vaistų gamybos bendrovės „Sanitas” valdoma Lenkijos farmacijos gamykla „Jelfa” ketvirtadienį vakare gavo Lenkijos Vyriausiosios Farmacijos Inspekcijos sprendimą, kuriuo leista iš dalies atnaujinti gamybą įmonėje – tepalų ir tablečių cechuose, taip pat – Kokybės kontrolės bei Kokybės užtikrinimo skyriuose. Tą planuojama padaryti jau penktadienį.

Kol kas paliktas galioti sprendimas dėl „Jelfos” ampulių gamybos cecho veiklos sustabdymo.

„Jelfa” yra pagal visus aukščiausius farmacijos gamyklai keliamus reikalavimus dirbanti bendrovė, turinti visus reikiamus sertifikatus bei licencijas, todėl sprendimas leisti atnaujinti gamybą buvo labai lauktas ir tikėtas. Džiaugiamės gavę leidimą atnaujinti didžiąją dalį gamybos ir leisti sugrįžti į darbą keliems šimtams šių cechų darbuotojų, tačiau esame nustebę dėl palikto draudimo dirbti ampulių cechui”, – sakė „Sanito” generalinis direktorius Saulius Jurgelėnas.

„Buvome ir esame pilnai pasirengę atnaujinti gamybą ir ampulių ceche. Be to, „Jelfoje” operatyviai buvo atlikti Lenkijos farmacijos inspektorių rekomenduoti pakeitimai. Tokie sprendimai, mūsų manymu, yra diskriminacinio pobūdžio,” – teigė S. Jurgelėnas.

Anot jo, nedelsiant bus imtasi priemonių išsiaiškinti priežastis, paminėtas Vyriausiosios Farmacijos Inspekcijos sprendime. Be to, dar yra likę keletas atvirų teisinių klausimų.

Ketvirtadienį „Jelfoje” pradėtas nepriklausomas auditas, kurį atliks 58 metų nepriklausomas Europos Sąjungos farmacijos ekspertas iš Vokietijos Rainer Klimek. Jis lapkričio 16-20 dienomis tirs „Jelfos” farmacijos cechus, kokybės kontrolės klausimus, nagrinės vaistų gamybos procesą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.