Kalėdų šurmulys jau lenkia Vėlines

Klaipėdoje kaip niekada anksti pradedama ruoštis Kalėdoms: nors iki didžiosios metų šventės – dar pustrečio mėnesio, jau šiandien pristatomi pirmieji renginiai.

Savivaldybės atstovai sako, kad skleisti Kalėdų nuotaiką anksčiau nei ateis Vėlinės imta ne todėl, kad šįmet kažkam iš valdininkų būtų pasimaišęs protas.

Reikės 1000 vaikų

Jolanta Braukylienė, Klaipėdos savivaldybės administracijos Gyventojų informavimo tarnybos vedėja, sako, kad kone mėnesiu paankstinti pasiruošimą Kalėdoms šiemet verčia kartu su Suomijos garbės konsulatu inicijuojamos masinės eitynės. Pagrindiniu jų dalyviu taps iš Laplandijos gruodžio 2-ąją į Klaipėdą atvyksiantis Kalėdų Senelis.

Planuojama, kad eitynėse dalyvaus apie tūkstantį uostamiesčio mokyklų auklėtinių, pasipuošusių kaukėmis, taip pat – orkestrai, arklių traukiamos karietos ir pan.

„Masinės eisenos organizavimas reikalauja ilgesnio ir kruopštesnio pasiruošimo. Pirmiausia klaipėdiečiams reikia apie tai pranešti, po to juos paraginti dalyvauti. Juk reikia laiko apsispręsti, pasigaminti kaukes. Visa tai suorganizuoti nėra paprasta”,- „Vakarų ekspresui” sakė J. Braukylienė.

Be to, anot jos, patirtis rodo, kad vieno mėnesio Kalėdoms pasiruošti nepakanka, todėl rytoj pas merą į pasitarimą dėl Kalėdų kviečiami atvykti ir didžiųjų prekybos centrų vadovai.

„Aišku, gali keistai atrodyti, kai apie didžiąją metų šventė imama kalbėti spalio viduryje, kai dar medžiai žali, tačiau tai daroma sąmoningai ir apgalvotai”, – šypsojosi J. Braukylienė.

Agituos įmones

Savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Goda Giedraitytė sako, kad anksčiau pradėti rūpintis kalėdiniais renginiais verčia ir tikru fiasko virtusi praėjusių metų idėja atidaryti miesto centre Kalėdų miestelį. Anot jos, kuo vėliau švente pradedi rūpintis, tuo didesnė tikimybė palikti spragas ar daryti klaidas.

„O esminė prieššventinio sujudimo jau spalio mėnesį priežastis – naujasis eitynių projektas, kurį pasiūlė Suomijos ambasadorius Lietuvoje, pas merą apsilankęs kartu su Suomijos garbės konsulu Klaipėdoje Kristeriu Kastrenu.

Prieš dešimt metų panaši šventė sėkmingai vyko Vilniuje, tikimės, kad ji sulauks dėmesio ir Klaipėdoje bei sutelks miestiečius šventiniam šurmuliui, – mūsų dienraščiui sakė G. Giedraitytė. – Be aktyviai eitynėse dalyvausiančių klaipėdiečių projektas bus nieko vertas, juk negali Kalėdų senelis per miestą žygiuoti vienas.”

Kova dėl atostogų

Naujienų per šias Kalėdas žada ir politikai.

Beveik dvejus metus dėl poilsio savaitės tarp Kalėdų ir Naujųjų įteisinimo kovojęs parlamentaras Algis Čaplikas rankų sudėti nežada.

Politiko netenkina praėjusių metų sprendimas, kai su poilsio dienomis sutampančios švenčių dienos kompensuojamas jas perkeliant į artimiausią darbo dieną. Artimiausiame Seimo posėdyje bus dar kartą svarstomos jo siūlomos pataisos iš su poilsio dienomis sutampančių švenčių dienų sudaryti kalėdines atostogas.

Beje, Vyriausybė šiais metais nenumato perkėlinėti poilsio dienų, todėl aplankyti artimųjų kapus ir pagerbti mirusiųjų atminimą turėsime tik vieną dieną, nes lapkričio 1-oji – trečiadienis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

2 atsiliepimai į "Kalėdų šurmulys jau lenkia Vėlines"

  1. 123

    😳

  2. 123

    👿 😯 💡 😐 😮 😥 🙁 😡 😕 😛 😉 🙄 8) 😀 🙂 😳

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.