Po mįslingų šūvių – grumtynės su policija

Ne kartą teistas neblaivus kaunietis pergudravo pats save

Vakar naktį viename Gražinos gatvės daugiabutyje policija išlaužė vieno buto duris.

Po kelias akimirkas trukusios dvikovos policijos patruliai iš jo išvedė antrankiais surakintą Vilijampolėje registruotą 30-metį V.B.

Taip baigėsi buitinis konfliktas, siejamas su užpraeitą savaitgalį nenustatytomis aplinkybėmis aidėjusiais šūviais, po kurių V.B. vėlų rugpjūčio 12-osios vakarą atvyko į Kauno medicinos universiteto klinikas (KMUK) peršautu pilvu.

Ši istorija buvo pilna detektyvo elementų. Kaip jau rašėme, KMUK priėmimo skyriaus medikams tada nepavyko iki galo apžiūrėti paciento. Tespėjus konstatuoti šautinę žaizdą jo pilve ir, kaip privaloma, bandant pranešti apie šį pacientą policijos budėtojams, tai nugirdęs jis pabėgo, nelaukdamas medikų pagalbos.

Į KMUK atvykusi policijos operatyvinė grupė išsiaiškino, kad bėglys pamelavo savo anketinius duomenis. Tačiau jam labai nepasisekė, kad tąnakt budėjo vienas iš gerai šį už plėšimą bei chuliganizmą jau teistą pilietį pažįstančių pareigūnų. Kad bėglys būtent V.B., nustatyta pagal nupieštą žodinį jo portretą. Pareigūnų prielaidas patvirtino ir KMUK įrengta vaizdo įrašų sistema.

Bėglio paieška užsitęsė apie savaitę. Kol, gavus mobiliojo telefono numerį, jam paskambinta ir liepta prisistatyti pačiam.

V.B. į policiją atvyko, tačiau kategoriškai atsisakė papasakoti sužalojimo aplinkybes. Už vengimą duoti parodymus Kauno miesto apylinkės prokuratūra nubaudė V.B. 1 500 litų bauda.

Teisybės dėlei negalima nutylėti, kad nuobaudą skyręs prokuroras dar buvo labai humaniškas. Baudžiamojo proceso kodeksas numato, kad panašiose situacijose, į kurią pareigūnus pastatė V.B., galima skirti iki trisdešimties minimalių gyvenimo lygių arba iki 3 750 litų baudą.

Nubaudus V.B., jis nesulaikytas, tačiau vakar naktį pareigūnai jau buvo priversti tai padaryti.

Pirminiais ikiteisminio tyrimo duomenimis, įtardamas nebūtomis nuodėmėmis savo buvusią sugyventinę, būdamas neblaivus, V.B. antradienį atvyko pas ją aiškintis santykių. Vyrukui įsisiautėjus, sugyventinė ir jos mama išvytos nakčiai iš namų.

Moterų pagalbon iškviesti policijos patruliai į butą, kuriame V.B. buvo užsirakinęs, neįleisti. Po dviejų nesėkmingų net dviejų patrulių ekipažų bandymų patekti į šį butą gražiuoju, jo šeimininkės prašymu, apie pusę dviejų nakties pareigūnai duris išlaužė.

Tačiau ir patekus vidun V.B. buvo nelinkęs pasiduoti be kovos. Jau nekalbant apie necenzūrinių žodžių krušą, kuria buvo apipilti pareigūnai. Bandyta prieš juos mosikuoti ir kumščiais, tačiau labai greitai viskas baigėsi antrankių uždėjimu.

V.B. sulaikytas dviem paroms (kol kas). Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams, už tai jau gresia viešieji darbai arba bauda iki 12 500 litų, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.