Garliavos kriminalas su pamokančia pabaiga

Per pusdienį įtariamieji išžaginimu ir jų auka susikeitė vietomis

Vakar naktį karštais žagintojų, nuskriaudusių invalidumo grupę turinčią garliaviškę, pėdsakais sekę ir juos sulaikę Kauno rajono kriminalistai pavakarę jau buvo priversti įtariamuosius paleisti. Iš aukos įtariamąja davus melagingus parodymus tapo ir dvidešimt aštuonerių metų Asta S.

Nors yra pagrindo įtarti, kad teisingi buvo naktį šios moters duoti parodymai, vakar po pietų juos užtvirtinant Kauno rajono apylinkės teisme, nukentėjusioji staiga prabilo visai kitaip. Neatmetama galimybė, kad dėl nebe vieną iš įtariamųjų ginančio garsaus advokato „aukštojo pilotažo”. Advokatą pasamdė šio vyriškio brolis – vienas iš Garliavos nusikalstamos grupuotės vadeivų.

Pranešimas apie šį išžaginimą buvo užregistruotas trečią valandą nakties. Policiją išsikvietusi nukentėjusioji pasakojo, kad prie jos, einančios Darbininkų gatve, sustojo raudonos spalvos automobilis. Vėliau nustatyta, kad „Mitsubishi Colt”. Jame sėdėjo dviese: pagal amžių – tėvas ir sūnus. Pastarasis – prie vairo, kaip paaiškėjo vėliau, nepaisant to, kad tėra penkiolikos metų. Tačiau jis buvo blaivus, priešingai į tėvus tinkančiam keleiviui.

Moters teigimu, į šį automobilį ji įsitempta jėga, prieš tai gavus atitinkamą porciją žeminančių epitetų.

Pagrobtoji nusivežta prie nuošalesnėje vietoje – Ąžuolų take esančios elektros transformatorinės. Ten, anot moters, ja pasinaudojo vyresnysis. Jaunesnis tuo metu stovėjo lauke prie automobilio. Jo funkcija buvo saugoti, kad niekas nesutrukdytų.

Remiantis pirminiu nukentėjusiosios pasakojimu, vėliau jaunesniajam už tai atsilyginta. Ji buvo nusivežta į vieną apleistą ūkinį pastatą, kurio palėpėje jau ja pasinaudojo ir paauglys.

„Darbus” baigę vyrai, paliko ją likimo valiai. Šiaip taip pasiekusi namus, išžagintoji išsikvietė policiją.

Įtariamuosius šiuo nusikaltimu Kauno rajono policininkai sulaikė per valandą. Paaiškėjo, kad tai – ne tėvas ir ne sūnus, ir net – ne giminaičiai. Teigiama, kad penkiolikamečio tėvams buvo dvigubas šokas: ir dėl to, kuo įtariamas sūnus, ir dėl to, su kuo jis bendrauja. „Žiliaus” pravardę turintį keturiasdešimetį šių nusikaltimų iniciatorių dėl jo brolio garliaviškiai taip pat priskiria kriminaliniams gyvenvietės „šeimininkams”.

Sulaikius įtariamuosius, nukentėjusioji apklausta papildomai. Jau – blaivi. Naktį kviesdama policiją ji teigė, kad žagintojai ją girdę degtine. Per pakartotinę apklausą moteris patvirtino tą patį.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą dėl išžaginimo bei seksualinio prievartavimo, įtariamieji buvo sulaikyti dviem paroms. Kaip ir priklauso, paskirtos vienos iš brangiausių DNR bei mikropluoštų ekspertizės. Nepilnamečiam įtariamajam, kurio tėvai neišgalėjo nusisamdyti brangaus advokato, surastas gynėjas, už kurio paslaugas taip pat apmokės valstybė.

Turint galvoje visą minėtą įdirbį, vakar, baigiantis darbo dienai, Kauno rajono kriminalistams sunkiai sekėsi slėpti apmaudą. Įtvirtinant parodymus teisme, įtariamųjų akivaizdoje nukentėjusioji staiga pareiškė neturinti jiems jokių pretenzijų. Į natūraliai kylantį klausimą, kodėl tada naktį šaukėsi policijos, ji atsakė: „Buvau išgėrusi”. Tačiau pareigūnai linkę manyti, kad atsakymas – ne tąnakt išgertame alkoholio kiekyje, bet piniguose, kurie, kaip teigiama, kvepia, arba pokalbyje, kuriam nukentėjusiąją galėjo iškviesti vieno iš įtariamųjų giminaičiai.

Po tokio įvykių posūkio teisme įtariamieji vakar turėjo būti paleisti, o pakeitusiajai parodymus iškelta baudžiamoji byla. Už melagingų parodymų davimą gresia viešieji darbai arba bauda iki 12 500 litų, arba areštas nuo penkiolikos iki devyniasdešimties parų, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.