„DnB Nord” pradeda platinti tris naujas eurais nominuotas obligacijų emisijas

Trečias pagal valdomą turtą Lietuvoje komercinis bankas „DnB Nord” pirmadienį pradeda platinti 3 naujas eurais nominuotas obligacijų emisijas.

Pirmąkart Lietuvoje vertybinių popierių pelningumas siejamas ne tik su akcijų indeksais, bet ir su investuotojų pamėgtomis naftos bei spalvotųjų metalų kainomis, pranešė „DnB Nord”.

Pirmoji 3 metų trukmės obligacijų emisija yra lygiomis dalimis susieta su naftos, vario, nikelio ir cinko kainų krepšeliu. Viena 100 eurų nominalios vertės banko obligacija parduodama po 103 eurus ar atitinkamą sumą litais.

Obligacijų pirkėjams garantuojama, kad jei krepšelį sudarančių naftos ir spalvotojų metalų kainos padidės, išpirkimo metu investuotojui atiteks visas prieaugis, o investicijų grąža bus ne mažesnė nei 30 procentų. Bankas taip pat užtikrina, kad šių žaliavų kainoms nukritus, investuotojui bus sumokėta visa nominali investuota suma.

„Augant natūraliųjų išteklių paklausai ir senkant jų resursams, žaliavos yra viena patraukliausių investicijų dėl galimos didelės kapitalo grąžos, tačiau dažną nuo tiesioginių investicijų sulaiko šiai rinkai būdingi dažni ir staigūs kainų pokyčiai. „DnB Nord” vertybiniai popieriai sukurti būtent tam, kad neutralizuotų kainų svyravimo riziką ir suteiktų galimybę uždirbti patrauklų pelną iš naftos ir metalų kainų didėjimo. Šios obligacijos taip pat turėtų būti įdomios ir pageidaujantiems išskaidyti riziką investuojant į su akcijų rinkomis nesusijusias sritis,” – sakė banko Kapitalo rinkų skyriaus vadovas Mindaugas Tutlys.

Šios obligacijos bus platinamos iki rugsėjo 29 dienos imtinai ir išperkamos 2009 metų spalio 2-ąją.

Antroji ir trečioji „DnB Nord” išleidžiama obligacijų emisija skirta investuotojams, kurie, didėjant infliacijai, ieško pelningesnių alternatyvų terminuotiems indėliams. Abiejų emisijų vertybinių popierių pelningumas yra susietas su likvidžiausių pasaulio įmonių akcijų indeksų krepšeliu, kurį lygiomis dalimis sudaro „Europos Dow Jones EURO STOXX 50”, Japonijos „NIKKEI 225 Stock Average”, Honkongo bei Kinijos „Hang Seng” ir JAV S&P 500.

Banko obligacijų emisijos sąlygos numato, kad perkantiems trejų metų trukmės vertybinius popierius bus sumokėtas mažiausiai 3 proc. kapitalo prieaugis, net ir indeksų vertei nukritus žemiau už pradinį lygį. Investavusieji į penkerių metų obligacijas gaus mažiausiai 10 proc. pelno. Šios obligacijos parduodamos nominalia verte.

Per septynis 2006 metų mėnesius „DnB Nord” sėkmingai išplatino 13 su akcijų kainų indeksais susietų obligacijų emisijų ir pelnė geriausio obligacijų leidėjo Lietuvoje vardą. Tai paaiškėjo liepą britų verslo žurnalui „Euromoney” paskelbus bankiniame sektoriuje prestižiniais laikomus Apdovanojimus už geriausius 2006-ųjų pasiekimus (Awards for Excellence 2006).

„DnB Nord” šiemet išplatino apie 190 mln. litų nominalios vertės obligacijų, susietų su akcijų kainų indeksais, ir birželio pabaigoje užėmė 54 proc. šiemet Lietuvoje išleistų šių vertybinių popierių rinkos.

Danijos bankui „Bank DnB Nord” priklauso 93,11 proc. „DnB Nord” įstatinio kapitalo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.