Saldus miegas vandens lovoje

Lietuvoje vandens lovos vis dar neįprastos, tad daug kam kelia šypseną. Pasaulyje jos nieko nebestebina. Ant vandens čiužinių jau prieš kelis šimtmečius ilsėdavosi persai ir egiptiečiai, o Europa šiuolaikines vandens lovas iš naujo atrado maždaug prieš 40 metų.

Vandens lovos ypač populiarios šiaurės Europos kraštuose, nes turi vieną labai svarbų pranašumą – vandens čiužinio temperatūrą galima reguliuoti pagal poreikius nuo 21 °C iki 37 °C. Juk daug maloniau šaltą žiemos vakarą atsigulti į šiltą lovą, o vasarą mėgautis malonia vėsa.

Ne pagal kišenę

Pas mus susigundančiųjų pirkti šias egzotiškas lovas kol kas nedaug. Viena iš priežasčių – didelė kaina. Kaip teigia Karmėlavoje esančio vandens lovų salono konsultantė Anelė, klientai užsuka dažnai, bet lygiai taip pat dažnai ir išeina tuščiomis. „Į mus kreipiasi labai daug žmonių, tačiau dauguma visiškai nieko nežino apie vandens lovas, todėl išgirdę kiek jos kainuoja daugelis apsisuka ir išeina. Vienos tokios lovos kaina svyruoja maždaug nuo 1500 eurų”, – pasakoja moteris.

Įsigiję vandens lovą turėsite ir daugiau išlaidų, nes jai reikia papildomos priežiūros. Vis dėlto tinkamai prižiūrimas vandens pripildytas čiužinys laikys net 5 kartus ilgiau nei įprastas. Gamintojai vardija ir kitus pranašumus – tokia lova niekada neišsigulės ir nepradės girgždėti.

Higieniškiausia lova

Vandens čiužiniai ypač rekomenduojami tiems žmonėms, kurie nuolat kenčia nuo įvairių alerginių susirgimų. Įprastiniuose čiužiniuose kaupiasi dulkės, naktį miegant kūnas prakaituoja, o drėgmė susigeria į lovos audinius, juose slėptuves randa ir patalynės erkės. Vandens lovų užtiesalą, atsegus užtrauktukus, galima nuimti ir išskalbti, o paties čiužinio paviršių nuvalyti specialiu vinilo valikliu. Taip jūsų guolis visada bus švarus, higieniškas ir vėl kaip naujas.

Pasak konsultantės Anelės, vandens lovos priežiūra yra šiek tiek brangesnė, tačiau gerokai efektyvesnė. „Jų priežiūra reikalauja šiek tiek daugiau rūpesčių, bet jie tikrai atsiperka, nes miegoti gali patogiau ir švariau. Kai kas tokias lovas valo kartą per savaitę, kiti – kartą per mėnesį. Į įprastinį čiužinį viskas susigeria, o šie lieka švarūs”, – giria šalyje dar egzotišką prekę pašnekovė.

Beje, kad vanduo čiužinyje būtų visada šviežias ir švarus, kas pusmetį derėtų į jį įpilti specialaus vandens kondicionieriaus.

Kliuksėjimas verčiantis ant kito šono

Verslininkė Aldona Šilėnienė pasakoja užsienyje bene savaitę miegojusi vandens lovoje. „Miegoti tokioje lovoje – savotiška pramoga, bet kasdien taip užmigti nenorėčiau. Gal aš senamadiška, nes mano kolegė, taip pat gavusi kambarį su vandens lova, liko labai patenkinta. Ji sakė, kad dar niekada taip lengvai nebuvo užmigusi. Vanduo ją iš karto užliūliuodavo”, – prisimena ponia Aldona.

A.Šilėnienė minėjo, jog labiausiai ją erzino nuolatinis kliuksėjimas ir liūliavimas: „To pragariško garso niekada nepamiršiu, vos apsivertus ant kito šono išgirsdavau, kaip po manim sujuda vanduo”.

Girdintys vandens lovų kliuksėjimą skundžiasi ir daugiau jas išbandžiusių žmonių, tačiau vandens lovų salono darbuotoja Anelė sako, jog tokie garsai atsiranda tik dėl netinkamos čiužinio priežiūros. „Jeigu jūsų lova „kliuksi”, vadinasi, jūs ją netinkamai prižiūrite. Dažniausiai tokios problemos kyla viešbučiuose – ten daug klientų, o prižiūrėti lovų darbuotojai nespėja. Iš tiesų vanduo čiužinyje pradeda „girdėtis” tik jei jame susidaro oro kišenės, todėl kartkartėmis iš čiužinio būtina išleisti orą. Tada jokių problemų neturėsite”, – pataria konsultantė.

Bala namuose?

Niekas nenorėtų iš ryto nuleidęs kojas ant grindų atsidurti milžiniškoje baloje, išsiliejusioje po visą kambarį. Įsigijus vandens lovą tokia grėsmė gali atsirasti. Ponia Anelė sako, jog vandens lovos iš tiesų retkarčiais prakiūra, dažniausiai tada, kai šeimininkai neprižiūri savo mylimų augintinių ir leidžia jiems į vandens čiužinio kraštą pasigaląsti nagus.

„Atsiradusią skylutę galima tiesiog užklijuoti, tai nesudėtinga, lova nuo to savo savybių nepraranda”, – ramina konsultantė.

Tačiau net ir tada, jei vandens čiužinys įplyšta tiek, kad iš jo pradeda tekėti vanduo, jūsų namus jis vargiai užlies. Vandens pripildyti čiužiniai montuojant įkeliami į specialų „baseiną” – šis nelaimingo atsitikimo atveju ir apsaugo namus nuo vandens.

Lova mėgėjams

Kosmetologė Gabrielė, vandens lovoje miegojusi per savo medaus mėnesį viešbutyje, sako, kad tokios lovos skirtos mėgėjams. „Aš miegojau labai gerai, bet mano vyras – ne. Todėl, manau, prieš perkant tokį baldą geriau jį kur nors išbandyti. Nieko baisaus šiose lovose nėra, tačiau nežinia, kaip ją priims jūsų organizmas. Miegodami praleidžiame trečdalį gyvenimo, nuo miego priklauso mūsų išvaizda, todėl itin svarbu pasirinkti gerą lovą”, – pataria moteris.

Beje, vandens pripildytas čiužinys puikiai prisitaiko prie jūsų kūno formų, vanduo tolygiai pasiskirsto pagal kūno dalių svorį, dėl to sąnariai ir raumenys visiškai atsipalaiduoja. Vandens lova – vienintelė išeitis žmonėms, kurie dėl ligų priversti ištisai gulėti, – taip išvengiama pragulų. Net nėščios moterys tokioje lovoje gali miegoti kniūbsčiomis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , .

4 atsiliepimai į "Saldus miegas vandens lovoje"

  1. Daiva

    Sveiki,na mes vandens lovoje miegame ilgiau negu 5 metai ir esame patenkinti 😉

  2. Aironas

    Mes ir norėtumėm vandens lovos
    , vien jau todėl, kad labai higieniška lova. O dar geriau, kad tokia lova prisitaiko prie kiekvieno mūsų skirtingos kūno formos.

  3. valentinas strikulys

    AR YRA VANDENS CIUZINIU

  4. Ar vandens ciuzinys nekenksmingas zmogaus organizmui? Ar ji butinai ,turime uzdengti kokia nors antklode? Nes vandens ciuzinys prakaito nesugeria.Ar miegant ant vandens ciuzinio butna pagalve?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.