Rimas Valeikis: „Laidos dalyviams esu kaip senelis Zosima”

Praėjusį sekmadienį TV3 televizija žiūrovams pristatė dar vieną naują savaitinę vasaros laidą – „Statybų karštinė”, kurią veda „robinzonas” Rimas Valeikis, ir trys jo žavios asistentės: Kornelija, Elena ir Dorota.

Dešimties laidų ekstremalių ir statybinių situacijų žaidimas nugalėtojui žada neįtikėtinai solidų prizą – naujutėlaitį dviejų kambarių butą Vilniaus Naujosios Pilaitės rajone. Visiškai įrengtą būstą su virtuvės ir kambario baldais, buitine technika ir netgi šviestuvais bei kilimėliais, kuriuos parinko interjero specialistai.

Kiekvieną savaitę laidoje „Statybų karštinė” dalyvaus keturi dalyviai, iš kurių po ekstremalių ir adrenalino pilnų užduočių liks vienas. Jis su kitų savaičių nugalėtojais keliaus į rugsėjo 23 dieną vyksiantį žaidimo finalą. Dalyviai į šį žaidimą bus atrenkami burtų būdu – trauks kuponus, kurie bus pildomi perkant prekes „Maxima” ir „Saulutės” prekybos tinkluose.

Sakėte, ir trapiosios lyties pečiams statybų katorgėlė pakeliama. Ar tai reikštų, jog žaidimui reikės daugiau smegenų, negu raumenų?

Taip. Šis žaidimas puikiai tinka ir moterims. Tereikia turėti humoro jausmą, galvą ant pečių ir labai norėti buto. O jei žaidimo dalyviai pabijos atlikti kokią užduotį, pavyzdžiui, iš penkto aukšto šokti į karutį su skystu betonu – padrąsinimui išbandysiu pirmas. Juokauju! Tokių baisių užduočių čia nebus, bet tikrai bus adrenalino, prižadu!

Koks paties vaidmuo ir veiksmai „karštinėje”, ir kam jums asistentės?

Vaidmuo epizodinis, veiksmai desperatiški, karštligiški. Aš esu reikalingas ir asistentėms, ir dalyviams. Jiems esu kaip senelis Zosima (toks šventas Dostojevskio herojus), šiltas ir atjaučiantis.

Regis, „robinzonaudamas” turėjot sulaukėti, o kuriate visokius civilizacijos stebuklus; turiu galvoje jūsų sukurtas įmantraus dizaino kėdes Ukmergės picerijoje ir karikatūrininko gyslelę.

Jūs mane skaudžiai užgaunate pamiršdama, kad tai aš išradau ratą ir sukūriau dviratį, prieš tai, savaime suprantama, padovanojęs žmonijai ugnį, – šaiposi pašnekovas. – Būdamas kairiarankis, karikatūras piešiau dešine, apsvaigęs nuo toksinių medžiagų (patalpos, kuriose dirbau, dažytos acetoniniais dažais). Ir jau pora metų to nebedarau. Nepaisant to, geltonoji spauda vis dar mėgaujasi ne tik neskoningais, bet ir neteisėtais mano vaikystės paišalionių montažais.

Grįžkim prie statybų. Kokį Babelio bokštą statys dalyviai?

Jie nieko nestatys, jie laimės butą. Per „ekstrymą” ir situacijas, kurios, būkit rami, nebus panašios į „VRS” kameros pokštus ar pamokėles „Pasidaryk pats”.

Turbūt vesti TV3 televizijoje „Teleloto” jums yra labai nuobodu?

Vesdamas „Teleloto”, aš einu dvasinio tobulėjimo keliu. Pažinti save yra vienas ne tik įdomiausių, bet ir svarbiausių dalykų gyvenime.

Kas jus patį siutina, erzina, nuvilia laidose apie statybas ir interjerą?

Aš nežiūriu tokių ir jokių kitų laidų. Taip pat – serialų.

Na, baigsis ši laida, ir kas toliau? Gal bent išduotumėte, kokių kūrybinių chimerų esat sklidinas?

Tada tapysiu nenusakomos meninės vertės labai brangius paveikslus.

Ačiū už lakoniškus atsakymus, sėkmės „statybose”, o jūsų paveikslams – ateity kabėti Lurde.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.