Klaipėdos delfinariumas – pasaulio įdomybių laidoje

Čekijos televizijos žurnalistai, keliaujantys po pasaulį ir ieškantys įdomybių bei rengiantys kelionių reportažus jaunimui, apsilankė ir Klaipėdos delfinariume.

Prieš savaitę Čekijos televizijos „Prima” TV žurnalistai viešėjo Klaipėdos jūrų muziejuje. Iš turistams leidžiamų brošiūrų Vilniuje sužinoję apie delfinariume vykdomą delfinų terapiją vaikams su negalia bei sutrikimais, čekai atvyko nufilmuoti unikalaus projekto, kurio, kaip jie patys teigė, nebuvo matę jokioje kitoje šalyje.

Ruošdami reportažus Čekijos televizijos projektui „Pasaulis per 52 savaites”, žurnalistai aplankė jau per 10 įvairių valstybių. Šių metų kovo mėnesį Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) startavęs projektas apkeliavo Afriką, „išsilaipino” Europoje ir, aplankęs Bulgariją, Vengriją, Slovėniją bei Lenkiją, pasiekė Lietuvą. Mūsų šalyje čekų žurnalistai filmavo tik 2 vietas: Vilniuje esančią Užupio Respubliką ir Klaipėdos delfinariumą.

20-ies minučių laidai reportažus filmuojantys žurnalistai teigė, jog, atvykę į Lietuvą, jie neturėjo nė menkiausio supratimo, ką čia galima filmuoti. Kreipimasis į ambasadą nedavė jokių rezultatų: buvo siūloma apžiūrėti dažniausiai lankomas vietas, senamiestį.

„Mes neieškome istorinių vietų, senų miestų, pastatų ar panašiai. Kad tai mus sudomintų, ten turi būti vaiduoklių, – pokštavo 12 metų žurnalistu ir operatoriumi dirbantis Radimas Vaculovičius. – Mūsų laida Čekijoje labai populiari, ją žiūri daug jaunuolių. Todėl kiekvienoje šalyje ieškome to, kas domina aktyvų, keliauti mėgstantį jaunimą.”

Veronika Dvorakova, Radimo kolegė, kartu keliaujanti ir prodiusuojanti TV projektą, teigė, jog Klaipėda juos sudomino būtent dėl delfinų terapijos. „Delfinariumų yra ir kitose šalyse, tačiau Klaipėda – vienintelė vieta, kur negalią turintiems vaikams sveikti padeda delfinai. Kai Čekijos žmonės pamatys šią terapiją, gal kai kurie susigundys čia atvykti. Čekijoje yra daug autizmu sergančių vaikų. Manau, jog žmonėms bus įdomu tai pamatyti, juolab kad mūsų šalyje nėra delfinariumo”, – pasakojo Veronika.

Traukiniais, lėktuvais ir kitomis transporto priemonėmis keliaujantys žurnalistai teigė, jog matyta delfinų terapija jiems paliko nemažą įspūdį – delfinai buvo gana žaismingai nusiteikę ir dažnai filmavimo kameras bei fotoaparatus teko slėpti nuo purslų. Iš Lietuvos čekai patraukė į Latvijos sostinę, kur taip pat ieškos įdomybių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.