Psychas ieško Kurto Cobaino gitaros

Praėjusį šeštadieni ekscentriškasis grupės „Requiem” lyderis Psychas sukvietė draugus bei pažįstamus į savo barą Vilniuje, kur rodė fotografijas, dalinosi kelio įspūdžiais ir nuotykiais. Atlikėjas ką tik grįžo iš kelionės po Europą, kurios metu ieškojo gitaros – išskirtinio modelio, kokiu grodavo legendinės grupės „Nirvana” vokalistas Kurtas Cobainas, padaręs stiprią įtaką Psycho kuriamai muzikai.
Dainininko draugai pastebėjo šią retą gitarą vienoje muzikos prekių parduotuvėje Briuselyje, tačiau Psychui nepasisekė. Instrumentas buvo parduotas likus vienai dienai iki jo atvykimo. Tačiau atlikėjas nenuleisdamas rankų gitaros paieškas tęsė dar tris savaites, per kurias aplankė Vokietiją, Olandiją, Prancūziją bei Ispaniją.
Kelionės metu jis neišvengė ir linksmų bei kurioziškų situacijų. Važiuojant per Vokietiją jam pavyko nusifotografuoti Brazilijos futbolo sirgalių minioje pasipuošus Lietuvos futbolo rinktinės apranga. Kelių policininkas, išgirdęs, jog lietuviai skuba į vokiečių rungtynes, atleido net tai, kad Psychas vairavo be teisių.
Instrumento paieškos nesisekė, tačiau kelias neprailgo – muzikantas grožėjosi gotikiniais Olandijos miestelių senamiesčiais, Prancūzijos gamta. Ilgiausiai, daugiau nei dvi savaites, Psychas viešėjo Ispanijoje. Šioje šalyje prieš kurį laiką jis yra gyvenęs metus.
Atlikėjas aplankė ne tik muzikos instrumentų parduotuves, bet ir dailininko Salvadoro Dali namą, mandarinų plantacijas, akmenuotą pajūrį. Iš čia atsiminimui Psychas atsivežė gerą tuziną įspūdingų akmenų, kuriuos galėjo pamatyti visi susirinkusieji. Muzikantas rodė fotografijas, kuriose įsiamžino prie išskirtinės pietų Ispanijos architektūros ar ne eiliniuose interjeruose, vaizdžiai pasakojo linksmus bei neįprastus kelionės nutikimus.
Ir nors išsvajotosios gitaros gauti nepavyko, bet sužinoję, kad atlikėjas atvažiavo ieškoti šio modelio net iš Lietuvos stambios instrumentų parduotuvės sąvininkai pažadėjo, kad pagal specialų užsakymą instrumentą artimiausiu metu atsiųs tiesiogiai jam.
Ši kelionė Psyhui sukėlė nemažai naujų kūrybinių minčių, kurios greitai turėtų pasiekti klausytojų ausis. Liepos 20-tą dieną grupė „Requiem” surengs ne eilinį koncertą, pavadinimu „Grand via a Espana”, klube „Artistai” (Šv. Kazimiero g. 3).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.