Varžybos Vokietijoje lietuvių akimis

Kęstutis Latoža, buvęs Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris:

– Į pasaulio čempionato pusfinalį iškopė tik Europos komandos. Net sunku paaiškinti, kodėl taip atsitiko. Didžiausias netikėtumas tas, kad ketvirtfinalyje pralaimėjo Brazilijos futbolininkai. To tikrai negalima buvo numatyti. Aš maniau, kad brazilai nukeliaus toliau.

Iš ketvirtfinalio rungtynių įdomiausios buvo tarp Brazilijos ir Prancūzijos. Prancūzai, blankiai pradėję čempionatą, šį kartą pademonstravo gražų futbolą, užvaldė aikštės vidurį. Puikų įspūdį paliko veterano Zinedino Zidano žaidimas.

Iš ketvirtfinalio mačų išskirčiau dvikovą tarp Italijos ir Ukrainos. Akivaizdžiai aukštesnis Italijos futbolininkų meistriškumas, tą puikiai iliustruoja ir trys įmušti įvarčiai. Per kitas rungtynes įvarčių buvo mažai, nes kovojo apylygio pajėgumo komandos.

Už kovingumą galima pagirti anglus. Jie, netekę vieno žaidėjo, grūmėsi iš paskutiniųjų ir nė nemanė nusileisti portugalams.

Tapti pasaulio čempionais gali bet kurios šalies atstovai, tačiau didžiausius šansus turi Vokietijos futbolininkai, nes jie rungtyniauja namie, juos palaiko žiūrovai.

Vitalijus Stankevičius, Lietuvos jaunimo rinktinės (U-21) ir Kėdainių „Nevėžio” vyriausiasis treneris:

– Man labiausiai patiko Brazilijos ir Prancūzijos komandų rungtynės. Prancūzai maloniai nustebino, pademonstravo puikų žaidimą. Vadinamieji senukai parodė, kaip reikia žaisti futbolą. Puikiai rungtyniavo Prancūzijos rinktinės saugai, tarsi antrąją jaunystę pajuto Z.Zidanas.

Prancūzai neleido brazilams net įkvėpti, jie paliko varžovus be kamuolio. Tai – retas atvejis pasaulio čempionams. Jie bandė žaisti individualiai, perlaikydavo kamuolį. Prancūzai demonstravo puikų komandinį žaidimą, apie 80 minučių beveik neleido varžovams smūgiuoti į vartus.

Anglai ir portugalai pagrindinį dėmesį skyrė savo vartų saugumui, jautėsi, kad komandos linkusios išbandyti laimę baudinių loterijoje. Žinoma, anglams labai atsiliepė V.Runio išvarymas iš aikštės.

Visos keturios komandos turi vienodas galimybes iškovoti aukso medalius. Būtų gerai, kad čempionais taptų Prancūzijos arba Italijos futbolininkai, nes Lietuvos rinktinė su jais žais 2008 metų Europos čempionato atrankos turnyre. Tada mūsų žiūrovai Lietuvoje galėtų pamatyti planetos futbolo karalius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.