Pavogtu „golfu” policija susidomėjo tik po dvejų metų

Tik praėjus daugiau nei dvejiems metams pradėta tirti, kokiomis aplinkybėmis dingo uostamiesčio poliklinikai priklausantis automobilis „Volkswagen Golf” ir kodėl anksčiau nepaskelbta jo paieška. Vienas tyrėjas įtariamas netinkamai atlikęs pareigas.

Užvakar policijoje užregistruotas Vidaus tyrimo tarnybos grupės vadovo Gedimino Savicko pranešimas, kad 2004 metų kovo 29-ąją Klaipėdos miesto savivaldybės VšĮ Pirminis sveikatos priežiūros centras mechanikas Edmundas Mikelis policininkui pranešė apie dingusį automobilį, tačiau pareigūnas į šį pranešimą nesureagavo.

Anot mechaniko, pastebėjęs, kad iš Kauno gatvės 41 namo kiemo dingo darbovietei priklausantis „Volkswagen Golf”, jis apie tai informavęs Klaipėdos miesto VPK Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus tyrėją Sergejų Juziką. Tačiau vyriškio pranešimas nebuvo užregistruotas ir ikiteisminis tyrimas dėl automobilio vagystės nepradėtas.

E. Mikelis „Vakarų ekspresui” pasakojo, jog tyrėją S. Juziką apie mašinos dingimą informavęs raštu ir galintis tai įrodyti. Tuoj po įvykio jis net sulaukęs pažadų, jog nusikaltimas bus greitai atskleistas.

Mašinos dingimas prisimintas, kai atėjo laikas ją nurašyti. Tada paaiškėjo, jog nėra dokumentų, patvirtinančių „golfo” vagystę.

Vidaus tyrimo tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl pareigų neatlikimo. Neatmetamos įvairios versijos – įvykis neužfiksuotas pareigūnams paprasčiausiai tingint dirbti, siekiant pagerinti statistiką ir taip pasiekti geresnių darbo rezultatų.

Šiuo metu minėtas tyrėjas policijoje jau nebedirba. Dabar jis yra vienos saugos tarnybos darbuotojas. Buvę kolegos vyriškio dar neapklausė.

Nepatvirtintais duomenimis, dar S. Juzikui dirbant policijoje, buvo kilę įvairių įtarimų dėl jo blogo darbo ir net neteisėtos veiklos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.