Ugniagesio pinigais neįtikinęs verslininkas grotų išvengė

Vakar Klaipėdos apylinkės teisme paskelbtas nuosprendis kauniečiui verslininkui, į teisiamųjų suolą sėdusiam dėl bandymo papirkti ugniagesį.

Kauno UAB „Flameksas ir Ko” savininkui ir direktoriui Bartui Pociui (gim. 1977 m.) skirta pusė metų nelaisvės, bausmės vykdymas atidėtas vieneriems metams.

Pernai rugsėjo 21-ąją jis bandė papirkti Klaipėdos priešgaisrinės priežiūros inspekcijos poskyrio viršininką Česlovą Daukšą.

Savo kaltės neneigęs B. Pocius teisme tvirtino, neva taip jį pasielgti pernelyg aukštais reikalavimais išprovokavęs pats pareigūnas.

„Nunešiau Č. Daukšui vokelį su 2 000 litų, tačiau jį palikdamas neišgirdau griežto pareigūno pasakymo, jog voką pasiimčiau. Viršininkas tik minėjo, jog taip elgtis negražu”, – sakė kaltinamasis.

Anot B. Pociaus, jo firma ne pirmus metus metalines konstrukcijas dengia specialiais dažais, kaip to reikalauja priešgaisrinės taisyklės. Pernai rudenį jo bendrovė buvo pasamdyta dirbti tuomet statytame prekybos ir pramogų centre „Akropolis”.

Apsilankęs pas pareigūną, vyras tvirtina išgirdęs netikėtą reikalavimą – pakelti stogą domkratais ir nudažyti net po juo esančias konstrukcijų dalis. Viršininkas taip pat sakęs, jog ne visi dažai šioms konstrukcijoms tinkami.

„Supratau, jog kito kelio nėra – gaisrininkams laiku nepasirašius darbų baigimo akto, negalėsiu laiku atsiskaityti su dažų tiekėjais. Man tai reikštų bankrotą”, – teigė B. Pocius.

Č. Daukšas sako, jog B. Pocius ne kartą pas jį lankėsi bei derino būsimus darbus bei medžiagas. Rugsėjo 21-ąją verslininkas atėjęs pas jį, išsitraukęs voką ir pastūmęs stalu. Paprašius pasiimti voką, interesantas nepaklausė bei atatupstas išėjo iš kabineto.

Pareigūnas tikina iš karto apie voką pranešęs savo vadovui – Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkui Gintautui Stankevičiui. Pastarasis pasiūlęs skambinti Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnams. Voko gaisrininkai nelietę, kol jo nepaėmė STT agentai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.